ATP
Όταν ο 16χρονος Rafa ήθελε μόνο να γίνει "ένας καλός παίκτης" (vid)

 
Όταν ο 16χρονος Rafa ήθελε μόνο να γίνει "ένας καλός παίκτης" (vid)
tn team Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 - 7:14

Σχεδόν δυο δεκαετίες πριν, ο Rafael Nadal είχε τραβήξει ήδη τα βλέμματα πάνω του και σε μια συνέντευξη για τη βρετανική τηλεόραση έλεγε πως στόχος του ήταν να γίνει ένας καλός παίκτης και να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί.

Κάθε φορά που ο Rafael Nadal καλείται τα τελευταία χρόνια να απαντήσει σε κάποιο ερώτημα σχετικά με τους περισσότερους Grand Slams τίτλους ή τη μάχη για τον "GOAT", ο Ισπανός απαντάει μες στις άκρες το ίδιο πράμα: ότι είναι ένα ζήτημα που δεν τον απασχολεί, αφού ό,τι κι αν συμβεί στο μέλλον θα έχει πετύχει πολλά παραπάνω απ' όσα είχε ονειρευτεί ποτέ.

Για του λόγου το αληθές, τις τελευταίες ώρες στα social media κυκλοφορεί μια από τις πρώτες μεγάλες συνεντεύξεις του Rafa, που μόλις στα 16 του έλεγε στο βρετανικό Trans World Sport πως το μόνο που ήθελε ήταν να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο και να πάει όπου τον οδηγήσει η σκληρή δουλειά - κάτι που με την εντυπωσιακή ωριμότητα που πάντα είχε, αναγνώριζε πως δεν ήταν καθόλου εύκολο.

"Θέλω να φτάσω όσο πιο μακριά μπορώ, να γίνω ένας μεγάλος παίκτης. Είναι δύσκολο, πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά κάθε μέρα που περνάει. Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο, δεν είναι εύκολο να προπονείσαι καθημερινά, υπάρχει μεγάλος και πολύ υψηλού επιπέδου ανταγωνισμός εκεί έξω", έλεγε ο 16χρονος Rafa.

"Συνήθως όταν παίζω στα τουρνουά, σκέφτομαι πως εκείνοι πρέπει να είναι καλύτεροι από εμένα επειδή είμαι νεότερος. Αλλά μετά βγαίνω στο court και επειδή είμαι μαχητής και στ' αλήθεια απεχθάνομαι τις ήττες, τα πράγματα εξομαλύνονται.

Αυτή τη στιγμή είμαι μόνο στο Νο.112 του κόσμου, οπότε υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα. Πρέπει να συνεχίσω να βελτιώνομαι, αλλά δεν θα είναι εύκολο."

19 χρόνια μετά, ο Nadal έχει στο ενεργητικό του 22 Grand Slams τίτλους και μερικά από τα πιο απίστευτα ρεκόρ που έχουν σημειωθεί σε οποιοδήποτε άθλημα, ειδικά με τις επιτυχίες του στα χωμάτινα τουρνουά και δη στο Roland Garros, όπου έχει κερδίσει 14 φορές!

Ό,τι και να γραφτεί θα είναι λίγο γι' αυτόν τον απίστευτο πρωταθλητή, που αναγνώριζε πάντως από τότε ότι ήταν πάντα μαχητής. Δεν θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί αυτό πιο περίτρανα, ειδικά μετά από τόσους τραυματισμούς και αναποδιές που είχε στην καριέρα του, καταφέρνοντας κάθε φορά να επιστρέφει στην κορυφή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots