ATP
Στον τελικό του Gstaad ο Ruud (vid)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Fabian Meierhans/Swiss Open Gstaad
tn team Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 - 16:18

O Casper Ruud έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, συνέτριψε με 2-0 σετ τον Albert Ramos-Vinolas και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Swiss Open Gstaad.

Ο Ruud έχασε μόνο 2 games στον δεύτερο ημιτελικό του Swiss Open Gstaad, για να συντρίψει τον Ramos-Vinolas με 6-2, 6-0 μέσα σε 62 μόλις λεπτά.

Ο Ruud κέρδισε τους 21 από τους 26 πόντους στα πρώτα του σερβίς και δεν επέτρεψε στον Ισπανό να φτάσει σε break point σε ολόκληρο τον αγώνα. Ο ίδιος έκανε 5 breaks, αξιοποιώντας τα 5 από τα 7 break points του στο ματς.

Στο 1ο σετ έκανε 2 break, στο 2ο (2-0) και στο 8ο game (6-2), ενώ στο 2ο σετ ήταν αλάνθαστος, έκανε 3 διαδοχικά breaks και κέρδισε όλα τα games, χάνοντας όλους κι όλους 8 πόντους.

Στον 13ο τελικό της καριέρας του προκρίθηκε ο Ruud, ο οποίος θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του (8-4). Στο χώμα θα είναι ο 11ος τελικός του και θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο του (7-3), ενώ για φέτος θα είναι ο 5ος τελικός του, μετά τις νίκες του στο Μπουένος Άιρες και στη Γενεύη, αλλά και τα τουρνουά του Μαϊάμι και του Roland Garros, όπου ήταν φιναλίστ.

Ο Ruud θα αντιμετωπίσει τον Matteo Berrettini σε έναν ιδανικό τελικό στο Gstaad, ανάμεσα στους δυο κορυφαίους του ταμπλό. Θυμίζουμε πως ο Ιταλός είχε κερδίσει νωρίτερα στον πρώτο ημιτελικό τον Dominic Thiem με 6-1, 6-4.

Θα είναι η 5η συνάντηση των Ruud και Berrettini, που έχουν από 2 νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στην τελευταία τους συνάντηση, στα ημιτελικά του Masters της Μαδρίτης το 2021, ο Berrettini είχε πάρει τη νίκη με 6-4, 6-4. Συνολικά ωστόσο ο Νορβηγός προηγείται στις αναμετρήσεις που έχουν δώσει στο χώμα με 2-1 νίκες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots