ATP
Άνετος ο Nole στον τελικό (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Tel Aviv Watergen Open
tn team Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 - 21:27

Χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα, ο Novak Djokovic κέρδισε και τον Roman Safiullin με 2-0 σετ, για να προκριθεί στον τελικό του Tel Aviv Open.

Ο Djokovic βρήκε αντίσταση μόνο για ένα σετ απέναντι στον Safiullin, τον οποίο "εξουδετέρωσε" με 6-1, 7-6 (3) σε 95 λεπτά, για να προκριθείσ τον 4ο φετινό του τελικό στο tour.

O κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων κέρδισε εύκολα και εμφατικά το 1ο σετ σε 23 λεπτά, αφού προηγήθηκε με 5-0 χάρη σε 2 απανωτά break και το μόνο που κατάφερε ο Safiullin ήταν να αποφύγει το bagel.

Στο 2ο σετ ωστόσο ο Ρώσος έφερε αντιστάσεις και μάλιστα είχε 2 break points στο 6ο game, για να πάρει το πάνω χέρι. Ο Djokovic έμεινε στο ύψος του και κράτησε το σερβίς του, για να κάνει και το break αργότερα, παίρνοντας το προβάδισμα με 5-4.

Δεν τελείωσε εκεί όμως η δουλειά του, αφού ο Safiullin έκανε το break και ισοφάρισε σε 5-5. Το σετ πήγε σε tie-break, όπου ο Novak ήταν σοβαρός και έχασε μόνο 3 πόντους.

Για 127η φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί σε τελικό ο Djokovic, ο οποίος θα διεκδικήσει τον 89ο τίτλο του (88-38 σε τελικούς). Στη φετινή χρονιά έχει ήδη 2 κερδισμένους τίτλους, στο Masters της Ρώμης και στο Wimbledon, καθώς και έναν χαμένο τελικό στο Βελιγράδι.

Αύριο θα διεκδικήσει τον τίτλο στο 250άρι του Τελ Αβίβ απέναντι στον Marin Cilic, που κέρδισε στον άλλον ημιτελικό τον Constant Lestienne με 7-5, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots