ATP
Αισιόδοξος ο Djokovic για Αυστραλία: "Τα σημάδια είναι θετικά"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Astana Open
tn team Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 - 10:15

Σε δηλώσεις που έκανε στα σερβικά media, o Novak Djokovic υποστήριξε πως τα πρώτα δείγματα που του έρχονται από Αυστραλία ενόψει της συμμετοχής του στο Australian Open του 2023 είναι θετικά, αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι επίσημο.

Μιλώντας στο Sportal, ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων έκανε αποκαλύψεις σχετικά με την ενδεχόμενη επιστροφή του στην Αυστραλία, που είναι ακόμα αμφίβολη εξαιτίας της νομοθεσίας της χώρας.

Θυμίζουμε πως εφόσον ακυρώθηκε η βίζα του και απελάθηκε τον Ιανουάριο του 2022 από την Αυστραλία, επιβλήθηκε και ποινή απαγόρευσης εισόδου στη χώρα για 3 χρόνια στον Σέρβο τενίστα. Αυτό βεβαίως δεν είναι τελεσίδικο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να αρθεί η ποινή αυτή, κάτι που φαίνεται να είναι πιο κοντά μετά και την αλλαγή της κυβέρνησης στην Αυστραλία.

"Υπάρχουν κάποια θετικά σημάδια όσον αφορά την Αυστραλία, αλλά ακόμα ανεπίσημα", είπε στο Sportal o 8 φορές πρωταθλητής του Australian Open.

"Έχω επικοινωνήσει με τους δικηγόρους μου στην Αυστραλία και είναι σε επαφή με τις αρχές σχετικά με την υπόθεσή μου. Ελπίζω να πάρω μια απάντηση τις επόμενες εβδομάδες, όποια κι αν είναι αυτή. Φυσικά προτιμώ να είναι θετική, αλλά θέλω να είναι σύντομα ώστε να έχω αρκετό χρόνο για να προετοιμαστώ για την αρχή της σεζόν, αν αυτό είναι στην Αυστραλία", πρόσθεσε ο 35χρονος Σέρβος.

Παρά την απίστευτη και πολύ άσχημη εμπειρία του 2022, ο Djokovic τα έχει αφήσει όλα πίσω του και θέλει μόνο να επιστρέψει ξανά στο αγαπημένο του Grand Slam τουρνουά.

"Θέλω πολύ να πάω εκεί. Έχω ξεχάσει ό,τι έγινε φέτος και θέλω απλά να παίξω τένις, να προσπαθήσω για το καλύτερο. Η Αυστραλία πάντα ήταν ένα μέρος που έπαιζα το καλύτερό μου τένις, τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους, οπότε το κίνητρο είναι πάντα μεγάλο. Αυτή τη φορά ακόμα μεγαλύτερο. Ελπίζω για μια θετική απάντηση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots