ATP
Djokovic: "Μεγάλη ανακούφιση η νίκη στο Wimbledon"

 
Djokovic: "Μεγάλη ανακούφιση η νίκη στο Wimbledon"
© Andrew Eichenholz/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 - 14:28

O Novak Djokovic μίλησε για το σημείο καμπής της φετινής του σεζόν, που από τις δυσκολίες και την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην αρχή της χρονιάς, τον επανέφερε στο δρόμο των επιτυχιών, με την κατάκτηση του Wimbledon αλλά και τις τελευταίες καλές εμφανίσεις σε Τελ Αβίν και Αστάνα.

"Στο δεύτερο μισό της σεζόν, ένιωσα διαφορετικά στο court, με έναν θετικό τρόπο. Στο πρώτο μισό, με όλα όσα είχαν γίνει στην Αυστραλία, δεν ήμουν τόσο καλά ψυχολογικά και αυτό επηρέασε και το παιχνίδι μου. Από το τέλος της χωμάτινης σεζόν ξεκίνησα να παίζω πολύ καλά, ενώ στο Wimbledon ήταν μια μεγάλη ανακούφιση μετά απ' όλα όσα συνέβησαν αυτή τη χρονιά", είπε ο Djokovic στην επίσημη συνέντευξη Τύπου του Paris Masters που έδωσε χθες.

Ο Djokovic θέλει να συνεχίσει το σερί του στο Παρίσι, αφού προέρχεται από τους τίτλους σε Wimbledon, Τελ Αβίβ και Αστάνα.

"Νιώθω πολύ καλά σ' αυτό το τουρνουά και είχα πολλές επιτυχίες εδώ. Πάντα βοηθάει να έρχεσαι σε ένα τουρνουά που έχεις καλές αναμνήσεις και παίζεις με αυτοπεποίθηση. Τις τελευταίες φορές που είχα παίξει εδώ, το 2019 και το 2021, είχα κερδίσει τον τίτλο. Ελπίζω να συνεχίσω αυτό το σερί. Μου αρέσουν οι συνθήκες εδώ, παρόλο που είναι λίγο διαφορετικές από πέρσι, όπως συνειδητοποίησα από τις προπονήσεις που έκανα. Μίλησα με τον διευθυντή του τουρνουά και μου είπε ότι οι επιφάνειες είναι πιο γρήγορες αυτή τη χρονιά."

Όσον αφορά τις γρηγορότερες επιφάνειες φέτος, σχολίασε: "Συχνά αυτό που θέλουν τα τουρνουά δεν συνάδει μ' αυτό που θέλουν οι παίκτες. Ο Cedric Pioline μου είπε ότι πολλοί παίκτες διαμαρτυρήθηκαν για το ότι τα γήπεδα έγιναν πιο αργά πέρσι, γι' αυτό αποφάσισαν να τα κάνουν πιο γρήγορα φέτος. Πιστεύω πως είναι δίκαιο. Δεν μπορώ να ξέρω ποια είναι η ιδανική ταχύτητα για να εξυπηρετούνται όλοι, γιατί ο καθένας θέλει κάτι διαφορετικό. Κάποιος με μεγάλο σερβίς θα προτιμάει γρηγορότερες συνθήκες. Για κάποιον που μένει πίσω και παίζει με μεγάλο spin, θα προτιμάει τις πιο αργές. Δεν υπάρχει κάποια χρυσή τομή."

Στο Bercy, o Djokovic είναι ο πολυνίκης με 6 τίτλους, ενώ ήταν ο πρωταθλητής τις δυο τελευταίες φορές που έγινε το τουρνουά, το 2019 και το 2021.

"Μου αρέσει αυτή η πόλη, μου αρέσουν οι συνθήκες εδώ, παίζω αρκετά indoors στη Σερβία, επειδή τους 6 από τους 12 μήνες του χρόνου κάνει αρκετό κρύο. Όσες περισσότερες νίκες έχεις σε ένα τουρνουά σαν κι αυτό, τόσο πιο καλά νιώθεις όταν επιστρέφεις την επόμενη χρονιά."

Ο Djokovic θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Paris Masters από τον 2ο γύρο, αντιμετωπίζοντας έναν εκ των Diego Schwartzman και Maxime Cressy.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots