ATP
"Νοκ άουτ" ο Nadal στο Παρίσι (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Rolex Paris Masters
tn team Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 - 1:05

O Tommy Paul επέστρεψε από σετ πίσω και έβγαλε "νοκ άουτ" τον Rafael Nadal, που έχασε τον αγώνα της επιστροφής του στο tour.

Μερικές ώρες μετά τον Daniil Medvedev, πρόωρο αποκλεισμό από το Παρίσι γνώρισε και ο Rafael Nadal, που προηγήθηκε με σετ, αλλά ηττήθηκε από τον Tommy Paul με 3-6, 7-6 (4), 6-1.

Το Masters του Παρισιού είναι ένα τουρνουά που δεν έχει κερδίσει ποτέ ο 36χρονος Ισπανός, ο οποίος δεν θα το κάνει ούτε φέτος. Επιπλέον, δεν μπόρεσε ούτε να παίξει αρκετούς αγώνες στα indoor γήπεδα του Bercy, ώστε να συνηθίσει τις συνθήκες ενόψει του ATP Finals, που ξεκινάει σε δυο μόνο εβδομάδες στο Τορίνο.

Ο κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων έκανε ένα καλό 1ο σετ, στο οποίο βρέθηκε πίσω με break στο 1-2, αλλά κέρδισε τα 5 από τα 6 επόμενα games και το κατέκτησε με 6-3.

Στο 2ο σετ φάνηκε να ελέγχει τον ρυθμό και έκανε πρώτος το break για το 2-1, όμως έκανε ένα κακό game από τη γραμμή του σερβίς στη συνέχεια και με love o Paul έκανε το break back για το 2-2.

Αργότερα ο Rafa χρειάστηκε να σβήσει 2 break points στο 6ο game για να ισοφαρίσει σε 3-3 και άλλο ένα στο 10ο game - που ήταν και set point - για να ισοφαρίσει σε 5-5. Έστειλε το σετ στο tie-break εκεί όμως δεν μπόρεσε να τελειώσει το ματς και ο Paul, που μετά το break του Nadal ήταν σε όλο το σετ αισθητά καλύτερος, επικράτησε με 7-4 και έστειλε την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε όλο και περισσότερο έδαφος ο Αμερικανός, που άνοιξε με break το 3ο σετ και προηγήθηκε με 2-0. Ο Nadal μείωσε σε 2-1 και είχε ένα break point για το 2-2. Δεν το εκμεταλλεύτηκε και ο Paul έκανε το 3-1, για να "σπάσει" άλλες 2 φορές το σερβίς του Ισπανού στα επόμενα λεπτά και να ολοκληρώσει την ανατροπή με το εμφατικό 6-1 στο 3ο σετ, 2 ώρες και 32 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς.

Μετά και την πολύ μεγάλη νίκη του, ο Paul θα παίξει στον 3ο γύρο με τον Pablo Carreno Busta. Ο νικητής αυτού του αγώνα θα έχει πιθανό αντίπαλο τον Στέφανο Τσιτσιπά στα προημιτελικά, εφόσον ο Έλληνας πρωταθλητής κερδίσει τον δικό του αγώνα αύριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots