ATP
Nadal: "Δεν μπορώ να με φανταστώ νικητή στο ATP Finals"

 
Nadal: "Δεν μπορώ να με φανταστώ νικητή στο ATP Finals"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 - 11:48

Μετά την ήττα του από τον Tommy Paul στο Παρίσι, ο Rafael Nadal έδωσε τα εύσημα στον αντίπαλό του, είπε πως δεν του άξιζε η νίκη με αυτή την εμφάνιση, ενώ μίλησε και για το ATP Finals, λέγοντας πως σκοπεύει να πάει στο Τορίνο αλλά δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του νικητή.

"Του αξίζουν όλα τα εύσημα. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Έπαιξε επιθετικά και έκανε πολύ καλά χτυπήματα. Είχα το παιχνίδι στα χέρια μου στο 2ο σετ όταν ήμουν μπροστά με break, αλλά έκανα ένα πολύ κακό game εκεί. Δεν μου άξιζε η νίκη εφόσον σε ένα τόσο κρίσιμο game έπαιξα τόσο άσχημα", είπε ο Nadal στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, μετά την ήττα του από τον Tommy Paul με 3-6, 7-6 (4), 6-1.

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο ο Nadal, παρότι είχε αρκετό καιρό να αγωνιστεί και επέστρεψε στα indoor μετά από έναν χρόνο, έπαιξε καλά την πρώτη ώρα και προηγήθηκε με σετ και με break στο 6-3, 2-1.

"Μέχρι εκείνο το σημείο έπαιζα καλά, έκανα έναν καλό αγώνα. Γνωρίζοντας ειδικά πως ήταν ο πρώτος μου αγώνας μετά από καιρό σ' αυτή την επιφάνεια, δεν μπορείς να κάνεις τέτοια λάθη στο σερβίς σου."

Σειρά τώρα για τον Ισπανό έχει το Τορίνο, αφού απομένει το ATP Finals για να ολοκληρώσει τη σεζόν του. Παρότι άφησε ένα παράθυρο ανοιχτό, είπε ότι ο σκοπός του είναι να ταξιδέψει στην Ιταλία και να λάβει μέρος στο τουρνουά.

"Ελπίζω να είμαι εκεί, αν δεν συμβεί κάτι θα είμαι εκεί. Είμαι ενθουσιασμένος που αγωνίζομαι, παρότι δεν ήταν και οι καλύτεροι μήνες αυτοί για μένα. Αλλά θα είμαι εκεί έχοντας μια καλή χρονιά πίσω μου και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Χρειάζομαι χρόνο στο γήπεδο, τους τελευταίους μήνες δεν είχα καν τη δυνατότητα να προπονηθώ αρκετά με άλλους παίκτες του tour. Αυτό χρειάζομαι. Θα πάω νωρίτερα και θα προσπαθήσω να κάνω καλή προετοιμασία με τις προπονήσεις. Πάντα απολαμβάνω να βρίσκομαι στο ATP Finals, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα είναι η τελευταία φορά που θα αγωνιστείς εκεί, ειδικά στη δική μου ηλικία. Οπότε θέλω να το απολαύσω, παρόλο που σκοπεύω να παλέψω για να προκριθώ και την επόμενη χρονιά."

Ο Nadal δεν έχει κατακτήσει ποτέ το ATP Finals, αντιμετωπίζοντας μεγάλη δυσκολία σ' αυτό το τουρνουά ακόμα και στις καλύτερες φάσεις της καριέρας του, επομένως δεν είναι κρυφό πως στο φετινό τουρνουά δεν θα είναι ανάμεσα στα φαβορί. Αυτό το αναγνωρίζει και ο ίδιος, λέγοντας πως δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του νικητή στο Τορίνο, παρότι θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

"Είναι δύσκολο να με φανταστώ νικητή σ' αυτό το τουρνουά τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι ένα τουρνουά που δεν έχω κερδίσει ποτέ στην καριέρα μου. Θα παίξω με τους καλύτερους παίκτες του κόσμου από την πρώτη μέρα και δεν πρόκειται να συμβεί αν δεν έχεις καλό ρυθμό και δεν προσαρμοστείς γρήγορα στις συνθήκες. Γι' αυτό θα προσπαθήσω να πάω εκεί νωρίτερα, να κάνω καλές προπονήσεις και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Ας ελπίσουμε πως το σώμα μου και το τένις μου θα ανταποκριθούν καλά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots