ATP
Djokovic: "Με εντυπωσίασε ο Rune"

 
Djokovic: "Με εντυπωσίασε ο Rune"
© Julien Crosnier / FFT
tn team Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 - 11:04

Ο Novak Djokovic έμεινε εντυπωσιασμένος με το μαχητικό πνεύμα και με τον χαρακτήρα που έδειξε ο Holger Rune, ενώ εκθείασε τόσο τον Δανό, όσο και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και επίσης 19χρονο, Carlos Alcaraz.

"Με εντυπωσίασε το μαχητικό του πνεύμα. Έμεινε ήρεμος πνευματικά μέχρι και τον τελευταίο πόντο. Για κάποιον τόσο νέο, το να δείξει τέτοια ωριμότητα και ψυχραιμία σε έναν τόσο μεγάλο αγώνα, είναι πολύ εντυπωσιακό", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στο Παρίσι, μετά την ήττα του από τον Rune με 2-1 σετ στον τελικό του Paris Masters.

"Είχε την εβδομάδα της ζωής του, κέρδισε 5 Top 10 παίκτες και το άξιζε. Είχα πολλές ευκαιρίες σε όλα τα σετ, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκα. Πίστεψα πως αν κάνω το break θα διατηρούσα το momentum, αλλά κατάφερε να το γυρίσει. Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας. Έπαιξε θαρραλέα και εγώ δεν ήμουν τόσο ενεργός με τα πόδια μου. Είναι αυτό που είναι, κάποιες φορές κερδίζεις και κάποιες χάνεις. Θα μπορούσα να χάσω χθες από τον Τσιτσιπά, αλλά κέρδισα. Σήμερα δεν το έκανα. Δεν έγινε τίποτα, ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα", συμπλήρωσε ο 35χρονος Σέρβος τενίστας.

Ο Rune γεννήθηκε μόλις μια εβδομάδα πριν από τον Carlos Alcaraz, το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης που επίσης έχει κερδίσει τον Djokovic φέτος σε μεγάλη διοργάνωση, στα ημιτελικά της Μαδρίτης.

"Είναι παρόμοιοι παίκτες από πλευράς σωματικής διάπλασης. Είναι πολύ δυνατοί σωματικά, προπονούνται πολύ σκληρά και είναι αφοσιωμένοι σ' αυτό που κάνουν. Έχουν τη δυνατότητα να αμυνθούν πολύ καλά. Ο Rune έχει καλύτερο backhand, αλλά ο Alcaraz έχει καλύτερο forehand. Και οι δυο βελτιώνονται σε όλα τα χτυπήματα και είναι ήδη ολοκληρωμένοι παίκτες, είναι πολύ εντυπωσιακό αυτό στα 19 χρόνια. Επίσης η ενέργεια που έχουν στο γήπεδο, το ότι καταφέρνουν να μένουν εκεί πνευματικά, είναι πολύ εντυπωσιακό", είπε ο Djokovic.

Για το ATP Finals, o Nole δήλωσε: "Κάθε τουρνουά είναι σημαντικό σ' αυτό το στάδιο της καριέρας μου. Προσπαθώ να παίζω όπου και αν αγωνίζομαι, δεν είναι κρυφό αυτό. Αυτή είναι η νοοτροπία μου και για το Τορίνο. Νιώθω καλά στο γήπεδο, παίζω καλό τένις και κάθε παιχνίδι εκεί θα είναι σαν τελικός, δεν υπάρχει εύκολο ματς. Το καλό είναι πως υπάρχει κενό μιας ημέρας μετά από κάθε αγώνα, οπότε θα έχω αρκετό χρόνο για ανάρρωση. Πέρσι έχασα στα ημιτελικά από τον Zverev, που κέρδισε και τον τίτλο. Θα αξιοποιήσω τις επόμενες μέρες για να προπονηθώ και ελπίζω πως θα φτάσω το καλύτερό μου επίπεδο."

Τέλος, ο Djokovic ρωτήθηκε και για τα προβλήματα που αντιμετώπισε με το σώμα του κατά τη διάρκεια του 3ου σετ (στον αριστερό του τετρακέφαλο), αλλά αρνήθηκε να το σχολιάσει: "Δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτό, επειδή θα ήταν σαν δικαιολογία για την ήττα μου. Είναι λογικό όταν παίζεις κάθε μέρα να υπάρχουν αυτά. Πάντως δεν ήταν τραυματισμός και πάλεψα μέχρι τον τελευταίο πόντο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots