ATP
Ruud: "Με Nadal θα είναι το πιο δύσκολο ματς της καριέρας μου"

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 - 10:13

Την ώρα που ο Casper Ruud εξασφάλισε την 1η θέση του ομίλου, άφησε εκτός ATP Finals τον Rafael Nadal, τον οποίο θα αντιμετωπίσει αύριο. Παρόλο που αυτή την περίοδο ο Rafa είναι μακριά από τον καλό του εαυτό, ο Ruud δεν πρόκειται να τον υποτιμήσει, κάνοντας μάλιστα λόγο για τον δυσκολότερο αγώνα που θα δώσει.

"Ποτέ δεν μπορείς να χαλαρώσεις έχοντας απέναντί σου τον Rafa, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται. Είχε δυο σκληρές ήττες εδώ και το παιχνίδι της Πέμπτης σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που είχαμε στο Roland Garros, δεν θα είναι best-of-five και θα είναι σε σκληρή επιφάνεια. Ωστόσο ποτέ δεν μπορείς να υποτιμήσεις τον Rafa, μας έχει δείξει πολλές φορές το γιατί", είπε ο Ruud στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Τορίνο.

"Κάθε παιχνίδι εδώ είναι σημαντικό, σου δίνει την ευκαιρία να κερδίσεις βαθμούς, και είμαι σίγουρος πως θα θέλει μια ρεβάνς μετά τις δυο ήττες που είχε, αλλά και να κλείσει τη σεζόν με ένα θετικό αποτέλεσμα. Προφανώς για μένα θα είναι ονειρικό να ολοκληρώσω τη φάση των ομίλων με 3 νίκες, αλλά το επόμενο πιθανότατα θα είναι το πιο δύσκολο ματς της καριέρας μου, επειδή θα αντιμετωπίσω το μεγαλύτερο ίνδαλμα που είχα σε ολόκληρη τη ζωή μου", πρόσθεσε ο 23χρονος Νορβηγός.

Μόνο άλλη μια φορά είχε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τον Nadal o Ruud και ήταν στον τελικό του Roland Garros το περασμένο καλοκαίρι, με τον Nadal να τον συντρίβει με 6-3, 6-3, 6-0. Φυσικά, αύριο αναμένεται ένα πολύ διαφορετικό ματς, με τον Νορβηγό να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση και να αναζητεί το 3 στα 3, ώστε να πάρει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα ημιτελικά του Σαββάτου.

"Θα προσπαθήσω να κερδίσω, ποτέ δεν ξέρεις όταν παίζεις με αυτούς τους μεγάλους παίκτες. Θα παίξω με τον Rafa άλλες 5 φορές τις επόμενες εβδομάδες για αγώνες επίδειξης, όμως σε ένα επίσημο τουρνουά είναι διαφορετικό. Θα είναι ο τελευταίος του αγώνας στη σεζόν και θα προσπαθήσει να τον κερδίσει. Εγώ θα βάλω τα δυνατά μου για να κερδίσω το ίνδαλμά μου. Νιώθω προνομιούχος που μπορώ να τον αντιμετωπίζω, όταν παίζεις απέναντι στα ινδάλματά σου, σημαίνει πως κάτι έχεις κάνει καλά", ανέφερε ακόμα ο Ruud, ο οποίος θα ακολουθήσει τον Rafa για 5 φιλικές αναμετρήσεις στη λατινοαμερικάνικη περιοδεία του.

Ο Ruud εξασφάλισε την 1η θέση του ομίλου μετά και τη νίκη του επί του Taylor Fritz με 6-3, 4-6, 7-6 (6), σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι. Στα θετικά για εκείνον ήταν το σερβίς, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 14 άσους και 57/65 κερδισμένους πόντους στα πρώτα σερβίς.

"Στο σερβίς ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας μου σήμερα. Πέρσι επίσης σέρβιρα καλά σ' αυτό το τουρνουά. Επίσης θυμάμαι πως τα είχα πάει καλά σ' αυτό το κομμάτι και στη Μαδρίτη. Κάποιες φορές το υψόμετρο με βοηθάει, επειδή προσθέτει ταχύτητα. Εδώ επίσης η επιφάνεια είναι πολύ γρήγορη, οπότε αυτό μου δίνει περισσότερους εύκολους πόντους απ' ότι συνήθως. Αυτό ισχύει και για τους Taylor (Fritz) και Felix (Auger-Aliassime), είναι όμως παίκτες που έτσι κι αλλιώς σερβίρουν πολύ καλά, σε όλες τις επιφάνειες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots