ATP
O Nadal έκλεισε την περιοδεία του μπροστά σε 30.000 θεατές! (vids+pics)

 
O Nadal έκλεισε την περιοδεία του μπροστά σε 30.000 θεατές! (vids+pics)
© TennisFest GNP
tn team Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 - 12:30

O Rafael Nadal ολοκλήρωσε τη λατινοαμερικάνικη περιοδεία του σε μια αξέχαστη βραδιά στο Μεξικό, όπου έπαιξε μπροστά από 30.000 φιλάθλους, αποθεώθηκε και κέρδισε τον Casper Ruud με 2-0 σετ.

Δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο κλείσιμο η φετινή περιοδεία του Rafael Nadal στη Λατινική Αμερική, με τον 36χρονο Ισπανό να κερδίζει με 7-6 (7), 6-4 τον Casper Ruud στον τελευταίο αγώνα της σειράς των φιλικών που έπαιξε με τον Νορβηγό, σε ένα παιχνίδι που παρακολούθησαν από κοντά περίπου 30.000 θεατές!

Ήταν μια μαγική ατμόσφαιρα σε ένα κατάμεστο Plaza de toros Monumental στην Πόλη του Μεξικού, όπου ο Rafa αποχαιρέτησε το κοινό της Λατινικής Αμερικής, στο οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός.

"Είναι πολύ δύσκολο να πω αντίο, γιατί το μόνο πράγμα που θέλω είναι να επιστρέψω", είπε στην on-court συνέντευξη μετά το παιχνίδι ο Ισπανός.

"Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια πως αισθάνομαι σ' αυτή τη χώρα, όπου μου έχουν συμπεριφερθεί σαν να ήμουν Μεξικανός! Ελπίζω να έρθω ξανά, αυτό το tour μου έδωσε επιπλέον ενέργεια για να μπω στη νέα σεζόν", πρόσθεσε ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων, ο οποίος ευχαρίστησε και τον Ruud, που ήταν μαζί του σ' αυτή την περιοδεία.

Θυμίζουμε πως με τον Ruud ο Rafa έπαιξε στο Μπουένος Άιρες, στο Μπέλο Οριζόντε, στο Κίτο, στην Μπογκοτά και στην Πόλη του Μεξικού, κερδίζοντάς τον στους 4 από τους 5 αυτούς αγώνες (έχασε μόνο στο Κίτο), ενώ στην περιοδεία του βρισκόταν και το Σαντιάγκο, όπου έπαιξε με τον Alejandro Tabilo.

Ο τελευταίος τους αγώνας ήταν πολύ κλειστός, με τον Rafa να κερδίζει το 1ο σετ στις λεπτομέρειες, μετά από ένα χορταστικό tie-break, όπου επικράτησε με 9-7. Στο 2ο σετ ο Ισπανός έκανε το μοναδικό break της αναμέτρησης στο 9ο game, για να περάσει μπροστά με 5-4 και να σερβίρει με επιτυχία για τη νίκη στο επόμενο game.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots