ATP
AS: Για 6η φορά αθλητής της χρονιάς ο Nadal

 
AS: Για 6η φορά αθλητής της χρονιάς ο Nadal
© Inma Flores / Diario AS
tn team Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 - 10:24

Ο Rafael Nadal κέρδισε για 6η φορά στην καριέρα του το βραβείο του αθλητή της χρονιάς από την ισπανική αθλητική εφημερίδα AS.

Ήταν μια κοινή γνώση πως ο Rafa θα κέρδιζε το βραβείο αυτή τη χρονιά και βρέθηκε στην εκδήλωση το βράδυ της Τρίτης για να το παραλάβει ο ίδιος, στο Auditorio Municipal στο Ourense.

"Όταν ξεκινάς μια νέα σεζόν, υπάρχουν πάντα αμφιβολίες. Τις είχα στα 20 μου, τις έχω και τώρα, αλλά πάνω απ' όλα υπάρχει πολλή ελπίδα. Για μένα είναι δώρο που είμαι ενεργός για μια ακόμα χρονιά και θέλω να απολαμβάνω την καθημερινότητά μου και την ευκαιρία που μπορώ να έχω συνεχίζοντας να αγωνίζομαι", είπε ο Nadal στην παραλαβή του βραβείου.

Ο 36χρονος Ισπανός κυριάρχησε στο πρώτο μισό της χρονιάς, κατακτώντας το Australian Open και το Roland Garros, που τον έφεραν στην κορυφή των περισσότερων κατακτήσεων Grand Slams τίτλων, με 22. Τερμάτισε τη χρονιά στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης - για 13η χρονιά στην καριέρα του εντός του Top 2.

Η σεζόν του για το 2023, που θα είναι η 21η του στο tour, θα ξεκινήσει σε μερικές μέρες με το United Cup στην Αυστραλία (29 Δεκεμβρίου - 8 Ιανουαρίου).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots