ATP
Back-to-back τελικοί για τον Medvedev (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © @qatartennis
tn team Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 - 22:16

O Daniil Medvedev κέρδισε ξανά τον Felix Auger-Aliassime και προκρίθηκε στον τελικό της Ντόχας.

Μια εβδομάδα μετά τα προημιτελικά του Ρότερνταμ, ο Medvedev κέρδισε ξανά με straight sets τον Auger-Aliassime, αυτή τη φορά με 6-4, 7-6 (7), για να προκριθεί στον τελικό του Qatar Open στην Ντόχα.

Παρά το γρήγορο προβάδισμα που πήρε με break, o Medvedev ισοφαρίστηκε στο 8ο game, με break του Auger-Aliassime για το 4-4. Στο επόμενο game ανέκτησε τον έλεγχο για να περάσει μπροστά με 5-4, ενώ στο 10o game, όταν σέρβιρε για το σετ, επέστρεψε από το 15-40 και τελικά έκανε το 6-4, στο 2ο set point του.

Στο 2ο σετ ο Ρώσος απώλεσε ένα προβάδισμα με 3-1 και χρειάστηκε να σερβίρει 2 φορές, στο 4-5 και στο 5-6, για την παραμονή του σε αυτό. Τελικά το έστειλε στο tie-break, όπου έσβησε διπλό set point στο 4-6, για να κερδίσει 5 πολύ κρίσιμους πόντους στους επόμενους 6 και να κατακτήσει το tie-break με 9-7, ολοκληρώνοντας το ματς σε 1 ώρα και 57 λεπτά.

Αυτή ήταν η 6η νίκη του Medvedev απέναντι στον Auger-Aliassime, σε ισάριθμες συναντήσεις. Επίσης έφτασε τις 8 διαδοχικές νίκες στο tour και λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του ABN AMRO Open στο Ρότερνταμ, προκρίθηκε και στον τελικό της Ντόχας.

Θα είναι ο 29ος τελικός στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 17ο τίτλο του (16-12), 2ο στο 2023 και 1ο στην Ντόχα.

Αντίπαλός του αύριο θα είναι ο Andy Murray, που νωρίτερα σήμερα έσβησε 5 match points στην αναμέτρησή του με τον Jiri Lehecka και κατάφερε να πάρει την πολύτιμη νίκη στο tie-break του 3ου σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots