ATP
Στον τελικό της Ατλάντας ο Fritz (vid)

 
Στον τελικό της Ατλάντας ο Fritz (vid)
© Alex Smith/Atlanta Open
tn team Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023 - 5:49

Μια νίκη μακριά από τον 2ο τίτλο του στη χρονιά βρίσκεται ο Taylor Fritz, που κέρδισε τον JJ Wolf με 2-0 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του Atlanta Open.

Το δυνατό ξεκίνημα του Fritz στην αμερικανική hardcourt season συνεχίζεται και το Νο.1 των Ηνωμένων Πολιτειών αυτή τη στιγμή νίκησε και τον JJ Wolf με 6-3, 7-5, για να μπει στον τελικό του Atlanta Open.

Ο Fritz, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.9 στον κόσμο, πέτυχε 13 άσους και κέρδισε τους 35 από τους 42 πόντους στα πρώτα του σερβίς, ενώ έσβησε και τα 2 break points που αντιμετώπισε, για να "σπάσει" μια φορά σε κάθε σετ το σερβίς του συμπατριώτη του.

Αυτός θα είναι ο 11ος τελικός στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του (5-5 σε τελικούς), 2ο στη φετινή σεζόν μετά το 250άρι του Delray Beach τον περασμένο Φεβρουάριο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο του, ενώ σε 250άρι τον 4ο (3-4).

Ο τελευταίος του αντίπαλος στην Ατλάντα θα είναι ο 27χρονος Aleksandar Vukic, που κέρδισε στον άλλον ημιτελικό τον Ugo Humbert με 3-6, 7-6 (2), 7-5, έπειτα από 2 ώρες και 16 λεπτά αγώνα.

Θα είναι ο 1ος τελικός καριέρας για τον Αυστραλό - με ρίζες από το Μαυροβούνιο - Vukic, που πέτυχε 17 άσους στον ημιτελικό. Ο 27χρονος εξασφάλισε και νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη, αφού θα κερδίσει τουλάχιστον 21 θέσεις αύριο στην παγκόσμια κατάταξη και θα βρεθεί στο Νο.61 του κόσμου. Αν κάνει την υπέρβαση και κερδίσει και τον Fritz, τότε θα μπει και στο Top 50.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots