ATP
Djokovic: "Περήφανος που ο Nadal με είπε GOAT"

 
Djokovic: "Περήφανος που ο Nadal με είπε GOAT"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023 - 12:32

Ο Novak Djokovic είπε για μια ακόμα φορά πως δεν μπορεί να δώσει ο ίδιος στον εαυτό του τον τίτλο του κορυφαίου όλων των εποχών, όμως νιώθει περήφανος με όλα όσα έχει καταφέρει, αλλά και με την αναγνώριση από τον Rafael Nadal.

"Δεν θα πω εγώ ότι είμαι ο καλύτερος όλων των εποχών. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνω, το αφήνω στους άλλους. Αλλά είμαι πολύ περήφανος που ο μεγαλύτερος αντίπαλος που είχα ποτέ λέει τέτοια πράγματα για μένα. Είμαι ευγνώμων που το όνομά μου θα μείνει στην ιστορία του τένις", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Bercy του Παρισιού, όταν του ζητήθηκε ένα σχόλιο για τις δηλώσεις του Nadal που τον ανέδειξαν ως GOAT.

O Djokovic σχολίασε και το πως μετά από 23 Grand Slams τίτλους, συνεχίζει να έχει κίνητρο στο tour: "Το μεγαλύτερο κίνητρο είναι η αγάπη μου για το παιχνίδι. Λατρεύω να αγωνίζομαι, είναι τόσο απλό. Πάντα υπάρχουν στόχοι, υπάρχουν τα Slams, το Νο.1, να τερματίσω τη χρονιά στο Νο.1, αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι στόχοι. Την επόμενη χρονιά θα έχουμε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου θα εκπροσωπήσω την πατρίδα μου. Το Davis Cup επίσης μου δίνει μεγάλο κίνητρο. Αλλά θέλω να κερδίσω κάθε τουρνουά που παίζω. Είναι σημαντικό να συνεχίζεις να έχεις στόχους και φιλοδοξίες."

Για τη φετινή του σεζόν, είπε: "Είχα μια εκπληκτική χρονιά έως τώρα, κέρδισα 3 Slams και έφτασα στον τελικό του Wimbledon. Είχα πει πως τα Grand Slams ήταν η προτεραιότητά μου και θα συνεχίσει να είναι έτσι και την επόμενη σεζόν. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερη σεζόν, ήμουν μια νίκη μακριά από το να κερδίσω όλα τα Slams."

Για την εμπειρία που του έχει προσφέρει η πατρότητα: "Ως πατέρας έχω μάθει πως το να περνάς περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σου, σου δίνει μεγαλύτερη ευχαρίστηση και υπέροχα συναισθήματα, πράγματα που σε χαρακτηρίζουν. Αυτή τη χρονιά δεν έπαιξα σε πολλά τουρνουά, προσάρμοσα το πρόγραμμά μου, έτσι ώστε να μπορώ να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου. Αυτό είναι πολύ όμορφο. Είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση απ' οτιδήποτε άλλο."

Τέλος, για την προετοιμασία που έκανε πριν πάει στο Παρίσι, όπου θα δώσει τους πρώτους του αγώνες μετά από το US Open, είπε: "Τις 3 τελευταίες εβδομάδες έχω προπονηθεί αρκετά, έχω κάνει καλή προετοιμασία στο σώμα μου για να σιγουρευτώ πως θα είμαι έτοιμος γι' αυτό το τελευταίο μέρος της σεζόν. Μου έλειψε το τένις, ο ανταγωνισμός, ειδικά εδώ στο Παρίσι. Νιώθω τη στήριξη του κόσμου και πιστεύω πως μπορώ να ανταποκριθώ."

O Djokovic αναμένεται να παίξει και στο διπλό του τελευταίου Masters της χρονιάς, όπου μαζί με τον Miomir Kecmanovic θα αντιμετωπίσει τους Stan Wawrinka και Jannik Sinner τη Δευτέρα.

Την Τρίτη αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του στο μονό, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Kecmanovic και Tomas Martin Etcheverry. Ο μεγάλος στόχος του είναι να διατηρήσει το Νο.1 και να πετύχει το 8ο Year-end No.1 της καριέρας του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots