ATP
Alcaraz: "Δε νιώθω καλά το παιχνίδι μου, έχω πολλά να βελτιώσω"

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 - 12:19

Μετά την ήττα του από τον Roman Safiullin, o Carlos Alcaraz παραδέχτηκε πως δεν νιώθει καλά το παιχνίδι του, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φταίει η κόπωση της γεμάτης σεζόν και είπε πως χρειάζεται να βελτιώσει πολλά πράγματα, ώστε να είναι εκεί που θέλει για το ATP Finals.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του από τον Safiullin, o Alcaraz ρωτήθηκε αν τον εξέπληξε αυτό το αποτέλεσμα και το επίπεδο που έβγαλε ο Ρώσος στο παιχνίδι: "Δεν με εξέπληξε, ήξερα πως έχει παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο τους τελευταίους μήνες, έχει κερδίσει μεγάλους αντιπάλους και έχει παίξει σε τελικούς. Ήξερα πως για να κερδίσω έπρεπε να παίξω σε υψηλό επίπεδο."

Για το αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, απάντησε: "Καμία σχέση, δεν έχει να κάνει με αυτό, απλά δεν αισθανόμουν καλά στο court. Έχω πολλά πράγματα να βελτιώσω, πολλά πράγματα να δουλέψω στην προπόνηση. Δεν νιώθω καλά το παιχνίδι μου, δεν κινούμαι καλά. Θεωρώ πως έχω την ποιότητα που θέλω στα χτυπήματά μου, αλλά σωματικά, στην κίνησή μου, χρειάζομαι πολλή βελτίωση."

Ούτε πέρσι είχε παίξει καλά στο συγκεκριμένο τουρνουά ο Alcaraz, που είπε πως μπορεί να ευθύνεται και η κόπωση από όλη τη σεζόν: "Η σεζόν είναι μεγάλη σε διάρκεια και πιθανώς αυτό να επηρεάζει το παιχνίδι μου εδώ, δεν ξέρω. Αυτό το τουρνουά έχει πάντα εκπλήξεις, ίσως είναι επειδή γίνεται στο τέλος της σεζόν. Πρέπει να βρω τρόπο στο μέλλον για να διατηρούμαι καλά έως και αυτό το σημείο της σεζόν."

Τέλος, για το ATP Finals που ξεκινάει σε 10 περίπου μέρες, είπε: "Έχω χρόνο για το ATP Finals, έχω αρκετές ημέρες για να προπονηθώ και να ανεβώ στο επίπεδο που θέλω να είμαι. Δεν μπορώ να μιλήσω αυτή τη στιγμή για το ATP Finals. Χρειάζομαι λίγο χρόνο μετά από μια ήττα για να σκεφτώ την επόμενη μέρα. Αλλά προφανώς υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι να αρχίσει το ATP Finals."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots