ATP
Τα βρήκε σκούρα, αλλά έμεινε αλύγιστος ο Nole! (vids)

 
Τα βρήκε σκούρα, αλλά έμεινε αλύγιστος ο Nole! (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 - 23:25

O Novak Djokovic χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω, αλλά και να μείνει στο court περισσότερο από 2,5 ώρες, κατάφερε όμως να μείνει "αλύγιστος" και να προκριθεί στα προημιτελικά του Paris Masters.

O κορυφαίος τενίστας του κόσμου και κάτοχος 23 Grand Slams τίτλων, τα βρήκε σκούρα σήμερα απέναντι στον Tallon Griekspoor, στάθηκε όμως στο ύψος του και όταν χρειάστηκε έκανε και το κάτι παραπάνω, για να επικρατήσει του Ολλανδού με 4-6, 7-6 (2), 6-4.

Ήταν μια μάχη που ξεπέρασε τις 2,5 ώρες στο Court Central, με τον Djokovic να χάνει μέσα από τα χέρια του το 1ο σετ, αφού είδε το 4-1 να γίνεται 4-6!

 

Αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες και στο 2ο σετ ο Σέρβος, που έσβησε και τα 3 break points που αντιμετώπισε. Το ένα ήταν στο 1ο game του σετ, αλλά τα άλλα 2 ήταν σε ένα πολύ κομβικό σημείο, στο 4-4, 15-40!

Ο Nole, που είχε και εκείνος 3 χαμένα break points αλλά στο ξεκίνημα του σετ, κατάφερε να μείνει στο σετ σ' αυτό το πολύ κρίσιμο σημείο και κατ' επέκταση και στο τουρνουά. Αργότερα το σετ πήγε σε tie-break και εκεί ο εμπειρότατος Novak επιβλήθηκε με 7-2.

 
 

Και στο αποφασιστικό σετ δυσκολεύτηκε ο Djokovic, αν και δεν κινδύνεψε. Πήρε ένα προβάδισμα με 4-2 και ο Griekspoor κατάφερε να πάρει πίσω το break και να ισοφαρίσει σε 4-4.

Ήρθε άμεση αντίδραση από τον Djokovic, που με νέο break ανέκτησε τον έλεγχο και έκανε το 5-4, για να σερβίρει επιτυχώς για το 6-4 και τη μεγάλη πρόκριση, που ολοκληρώθηκε σε 2 ώρες και 39 λεπτά.

Αυτή ήταν η 49η νίκη στη χρονιά για τον μυθικό Djokovic, που έχει χάσει μόνο 5 αγώνες το 2023 (49-5). Έφτασε επίσης τις 15 συνεχόμενες νίκες στο tour και τις 28 στις 29 τελευταίες αναμετρήσεις του!

Στο Bercy διεκδικεί τον 7ο τίτλο του και τον 40ό σε Masters τουρνουά. Αν τα καταφέρει, θα θέλει μόλις μια νίκη στο Τορίνο για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το 8ο Year-end No.1 της καριέρας του.

Στα προημιτελικά του παρισινού Masters, o Djokovic θα αντιμετωπίσει το νικητή της τελευταίας σημερινής αναμέτρησης, μεταξύ του Holger Rune και του Daniel Altmaier. Θυμίζουμε πως ο Rune είναι ο υπερασπιστής του τίτλου αλλά και ο άνθρωπος που κέρδισε στον περσινό τελικό τον Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots