ATP
Djokovic: "Πιστεύω πως μπορώ να περάσω τους 109 τίτλους"

 
Djokovic: "Πιστεύω πως μπορώ να περάσω τους 109 τίτλους"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 - 11:16

Ο Novak Djokovic έχει βάλει στο μάτι και τον στόχο των περισσότερων τίτλων στην ιστορία της open era. Αναλυτικά οι δηλώσεις του μετά τον κερδισμένο τελικό στο Bercy.

"Θεωρώ πως τα πάντα είναι πιθανά. Γιατί να μην το προσπαθήσω; Τώρα έχω 12 λιγότερους τίτλους, αλλά έχω και μερικά ακόμα χρόνια τένις μπροστά μου", είπε ο Djokovic, όταν ρωτήθηκε για το αν θεωρεί εφικτό να κυνηγήσει το ρεκόρ των 109 τίτλων καριέρας, του Jimmy Connors.

"Προσπαθώ να απολαμβάνω αυτές τις στιγμές περισσότερο τώρα, γιατί αξίζουν διπλά για μένα. Όταν σκέφτομαι σε τι στάδιο βρίσκεται η ζωή μου και η καριέρα μου τώρα, αξίζει διπλά το να κερδίζω ένα τόσο μεγάλο τουρνουά. Μπορεί να μοιάζει με ρουτίνα σε κάποιους ανθρώπους, αλλά το να κερδίζω Masters και Grand Slams σημαίνει πραγματικά πολλά για μένα", πρόσθεσε ο 36χρονος Σέρβος, κάτοχος 40 Masters τίτλων και 23 Grand Slams.

Ο Djokovic μπορεί να κάνει την κατάκτηση μεγάλων τίτλων να μοιάζει απλή, όμως και για τον ίδιο χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και να έρθει αντιμέτωπος με πολλούς παράγοντες.

"Ο κόσμος περιμένει να είσαι πάντα στα καλύτερά σου, να φτάνω σε όλους τους τελικούς, στην περίπτωσή μου. Είμαι κολακευμένος που συμβαίνει αυτό, που ο κόσμος με θεωρεί φαβορί σε κάθε τουρνουά, όμως την ίδια στιγμή είμαστε και άνθρωποι, που πρέπει κάθε φορά να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά ζητήματα εκτός γηπέδου, είτε σχετίζονται με την υγεία, είτε με συναισθήματα, είτε οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στην προσωπική σου ζωή. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερό μου κάτω από κάποιες συνθήκες. Δεν πιστεύω πως έπαιξα το καλύτερό μου τένις αυτή την εβδομάδα. Πρέπει να αποδέχεσαι τις συνθήκες και να παλεύεις, ώστε να επιβιώνεις κάθε μέρα."

Για το ότι πολλοί τον θεωρούν ανίκητο, είπε: "Κανείς δεν είναι ανίκητος, αλλά χαίρομαι που υπάρχει αυτή η αύρα γύρω μου, που ο κόσμος με θεωρεί ανίκητο και που οι άλλοι παίκτες το αισθάνονται στο γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό για μένα. Θέλω να το νιώθουν αυτό, γιατί μου δίνει αυτόματα ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα όταν τους αντιμετωπίζω."

Για τη μεγαλύτερη δυσκολία αυτή την εβδομάδα: "Υπήρχαν αρκετές από αυτές, αυτή την εβδομάδα. Ο στομαχόπονος μου πήρε αρκετή ενέργεια, αν και κατάφερα με κάποιο τρόπο να βρω αυτό το παραπάνω που χρειαζόμουν, όταν το χρειάστηκα περισσότερο, ειδικά την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, όταν ήμουν πιο κοντά στο να χάσω από το να κερδίσω τους αγώνες. Λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα, ήταν μια από τις πιο ιδιαίτερες νίκες μου σε 1000άρι."

Για το πως αντιμετώπισε τα στομαχικά προβλήματα: "Δεν είμαι γιατρός, οπότε δεν μπορώ να σας δώσω καμία συμβουλή. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Για μένα πάντως, η ενυδάτωση ήταν το κλειδί. Δεν έφαγα πολύ αυτές τις μέρες, έτρωγα μόνο μια φορά τη μέρα. Μόλις βγεις έξω στο γήπεδο, τα βλέπεις όλα πιο καθαρά. Είτε θα αφήσεις τις περιστάσεις αυτές και τα συναισθήματα που έχεις να σε κυριαρχούν, είτε θα τα δαμάσεις. Δεν υπάρχει μέση λύση. Ή θα αποσυρθείς, ή θα προσπαθήσεις να πάρεις ενέργεια από τον κόσμο και την αδρεναλίνη της στιγμής. Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που αισθάνθηκα ότι άφησα πίσω μου την ταλαιπωρία με το στομάχι."

Τέλος, για τους στόχους του στο φινάλε τη σεζόν, ο Nole επικεντρώνεται στο Year-end No.1 και το Davis Cup: "Νομίζω πως χρειάζομαι μια ακόμα νίκη για να εξασφαλίσω το Νο.1. Αυτός είναι και ο βασικός μου στόχος. Φυσικά και το Davis Cup. Τις επόμενες 3 μέρες θα ξεκουραστώ, θα αφήσω τη ρακέτα στην άκρη και θα περάσω χρόνο με την οικογένειά μου. Μετά θα πάω στο Τορίνο, όπου κάθε αγώνας είναι σαν τελικός μεγάλου τουρνουά. Θα φτάσω εκεί με αυτοπεποίθηση. Δεν έχω χάσει κανέναν αγώνα μετά το Wimbledon και ελπίζω να τελειώσω αναλόγως τη σεζόν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots