ATP
Medvedev: "Το κοινό ήταν καλό - ο Sinner θα κερδίσει Slams"

 
Medvedev: "Το κοινό ήταν καλό - ο Sinner θα κερδίσει Slams"
tn team Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023 - 21:32

O Daniil Medvedev μίλησε για το κοινό του Τορίνου και τη διένεξη που είχε στο 3ο σετ της αναμέτρησής του με τον Jannik Sinner, την εξέλιξη του Ιταλού και πως θα ανεβεί στο Νο.1 του κόσμου αν συνεχίσει έτσι, καθώς και τα πλάνα του για την επόμενη σεζόν.

"Δεν έγινε τίποτα, απλώς τα 'χασα λίγο εξαιτίας του break", είπε ο Medvedev αναφερόμενος στο περιστατικό με το κοινό του Τορίνου μετά το 0-2 στο 3ο σετ του ημιτελικού του ATP Finals με τον Sinner.

"Ειλικρινά, θεωρώ πως ο κόσμος ήταν πολύ καλός εδώ στο Τορίνο όλη την εβδομάδα. Ήταν λογικό να στηρίζουν τον Sinner. Όταν όμως έβγαζα κάποιο καλό χτύπημα, άκουγα αρκετά χειροκροτήματα. Ένιωσα μια ωραία ενέργεια στο court, γι' αυτό και μετά το ματς ευχαρίστησα το κοινό. Αν τα 'χασα για λίγο, ήταν για το διπλό λάθος που έκανα στο break point, αυτό ήταν το σημείο καμπής. Πανηγύρίσαν κάποιοι το διπλό λάθος, αλλά αυτό είναι λογικό", πρόσθεσε ο Medvedev, στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που έδωσε για τουρνουά αυτή τη χρονιά.

Ο Ρώσος ρωτήθηκε και για τα πλάνα του για τη νέα σεζόν, λέγοντας πως το Australian Open θα είναι πιθανότατα το πρώτο τουρνουά του στο 2024: "Πιθανότατα θα παίξω μόνο στο Australian Open. Έτσι θα έχω περισσότερο καιρό για διακοπές και περισσότερο χρόνο στην off-season, κάτι που θα είναι καινούργιο για μένα."

Για τον Sinner, από τον οποίο ηττήθηκε για 3η διαδοχική φορά, μίλησε με τα καλύτερα λόγια: "Είμαι εντυπωσιασμένος από τον Sinner. Παίζει πολύ καλά αυτή την περίοδο. Είναι πολύ γρήγορος κι έτσι παίρνει εύκολες μπάλες, νιώθεις πως πετάει στο court και έχει βελτιώσει πολύ και το σερβίς. Είναι ένα κύμα αυτή τη στιγμή. Αν συνεχίσει να παίζει όπως τις τελευταίες εβδομάδες σίγουρα θα κερδίσει πολλά Slams και θα ανεβεί στο Νο.1 του κόσμου."

Τέλος, ο Medvedev έκανε και έναν σύντομο απολογισμό της σεζόν του: "Είμαι χαρούμενος, ήταν μια καλή σεζόν, που σίγουρα είχε και τα σκαμπανεβάσματά της, ειδικά στην αρχή της σεζόν. Είμαι περήφανος με τον εαυτό μου, γιατί πριν το Ρότερνταμ είχα βγει εκτός 10άδας. Ήταν δύσκολο αυτό. Πριν τις προπονήσεις μου στο Ρότερνταμ ένιωθα χάλια, δεν ήθελα να χτυπήσω μπάλες στο γήπεδο. Μετά έχασα και το 1ο σετ από τον Davidovich, αλλά μετά απ' αυτό, όλα πήγαν καλά. Ήρθαν τίτλοι, τελικοί, γενικά είμαι χαρούμενος με όλα όσα πέτυχα αυτή τη σεζόν. Θα προσπαθήσω να μάθω απ' αυτή τη χρονιά και να κερδίσω περισσότερα την επόμενη, αν και οι Sinner, Alcaraz και Djokovic παίζουν κάθε φορά και καλύτερα. Πρέπει να βελτιώνεσαι χωρίς σταματημό αν θες να παραμένεις σ' αυτό το επίπεδο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots