ATP
Με ήρωα Sinner, οι Ιταλοί απέκλεισαν τους Σέρβους του Djokovic! (vids)

 
Με ήρωα Sinner, οι Ιταλοί απέκλεισαν τους Σέρβους του Djokovic! (vids)
tn team Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 - 23:14

O Jannik Sinner κατάφερε να κερδίσει τον Novak Djokovic δυο φορές σε μια μέρα και να γίνει ο ήρωας της Ιταλίας, που προκρίθηκε στον τελικό του Davis Cup για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια.

Μετά την σπουδαία επικράτησή του στο μονό, ο Sinner κατάφερε να κερδίσει τη μονομαχία του με τον Djokovic και στο διπλό, για να χαρίσει στην Ιταλία μια πολύ σπουδαία πρόκριση για τον τελικό του Davis Cup.

Θυμίζουμε πως η Ιταλία βρέθηκε πίσω στο tie με τη Σερβία, αφού ο Miomir Kecmanovic κέρδισε τον Lorenzo Musetti στο πρώτο rubber με 6-7 (7), 6-2, 6-1.

Ακολούθησε ο πολύ σπουδαίος αγώνας του Sinner με τον Djokovic, όπου ο Ιταλός κατάφερε να σώσει τριπλό match point στο 4-5, 0-40 του 3ου σετ και να πάρει τη νίκη με 6-2, 2-6, 7-5.

Στο διπλό, ο Sinner και ο Lorenzo Sonego ολοκλήρωσαν την ιταλική ανατροπή, κερδίζοντας τον Djokovic και τον Kecmanovic με 6-3, 6-4.

Η Ιταλία έκανε το κόλπο γκρόσο στον μεγάλο ημιτελικό με τη Σερβία, που για τους περισσότερους ήταν και ο πρόωρος τελικός της διοργάνωσης. Για 1η φορά προκρίθηκαν οι Ιταλοί στον τελικό του Davis Cup από το 1998, μετά από 25 χρόνια.

Θα διεκδικήσει αύριο τον 2ο τίτλο της ιστορίας της, 1ο από το πολύ μακρινό 1976, απέναντι στην περσινή φιναλίστ, Αυστραλία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots