ATP
Sinner: "Περήφανος με το πως χειρίστηκα την κατάσταση"

 
Sinner: "Περήφανος με το πως χειρίστηκα την κατάσταση"
tn team Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 - 10:33

Ο Jannik Sinner δήλωσε περήφανος με τον τρόπο που χειρίστηκε την κατάσταση στον πολύ δύσκολο αγώνα του με τον Novak Djokovic και αναγνωρίζει πως η ομάδα του έχει τώρα μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να κερδίσει το πρώτο της Davis Cup μετά από 47 χρόνια.

"Δεν ξέρω αν ήταν ο αγώνας της ζωής μου, αλλά σίγουρα ήταν πολύ σημαντικός", απάντησε μετά από τη σχετική ερώτηση που δέχτηκε ο Sinner, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά από τον θρίαμβο της Ιταλίας επί της Σερβίας στο Davis Cup.

"Βοήθησε πολύ ότι ήταν ένας αγώνας για ένα ομαδικό τουρνουά, επειδή έπαιρνα πολλή ενέργεια από τους συμπαίκτες μου. Το διασκέδασα σήμερα στο court. Ξεκίνησα πολύ καλά, αλλά στο 2ο σετ ανέβασε το επίπεδό του. Στο 3ο σετ προσπάθησα να κρατάω το σερβίς μου και περίμενα μια καλή ευκαιρία, που ήρθε στο 5-5 και την εκμεταλλεύτηκα. Ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για όλη την ομάδα. Χαίρομαι που τα κατάφερα και που η ομάδα μπόρεσε να παίξει το διπλό. Εκεί παίξαμε πολύ καλά και γενικά ήταν μια πολύ θετική μέρα", πρόσθεσε ο Sinner, που ήταν ο ήρωας της Ιταλίας στον ημιτελικό, αφού έβαλε τη σφραγίδα του και στις 2 νίκες της επί των Σέρβων.

Στο μονό παιχνίδι που έδωσε με τον Djokovic, χρειάστηκε μάλιστα να "επιβιώσει" από τριπλό match point του Nole, στο 4-5, 0-40 του 3ου σετ: "Ήταν ένα πολύ σημαντικό game. Παίζαμε με καινούργιες μπάλες, οπότε ήξερα ότι αν σερβίρω καλά θα πάρω εύκολους πόντους. Έπρεπε όμως να μείνω στη στιγμή. Πήγε 0-40 και έχασε ένα backhand εύκολο για τα δεδομένα του, κάτι που με έκανε να το πιστέψω. Μετά απ' αυτό έκανα 2 πολύ καλά σερβίς. Όταν κερδίζεις τέτοια games, η ενέργεια και η ψυχολογία σου ανεβαίνουν. Πιστεύω πως με βοήθησε πολύ σήμερα."

Ο Sinner έγινε ο 1ος παίκτης που κέρδισε τον Djokovic στο Davis Cup από το 2011 και ο 1ος που τον κέρδισε σε διαδοχικές εβδομάδες από το 2008. Θυμίζουμε πως τον είχε κερδίσει και στο round robin του ATP Finals την προηγούμενη εβδομάδα, στην οποία όμως είχε ηττηθεί από τον Σέρβο στον τελικό, με αποτέλεσμα να διατρέξει τον κίνδυνο να χάσει back-to-back από τον Nole, σε δυο πολύ κρίσιμους αγώνες.

"Σημαίνει πολλά η νίκη επί του Djokovic. Πριν από τον αγώνα, συζητούσαμε για το πως το σημερινό ματς ήταν ένα πολύ σημαντικό τεστ. Έπαιξα λίγο διαφορετικά σήμερα, αλλά πιστεύω πως πρέπει να είμαι πολύ περήφανος για το πως χειρίστηκα την κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα και αύριο θα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε τον τίτλο. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο χαλαροί γίνεται, να κρατήσουμε τα χαμόγελα στα πρόσωπά μας, κάτι που επίσης είναι πολύ σημαντικό. Για μένα είναι η πρώτη φορά που θα παίξω σε έναν τελικό Davis Cup και σημαίνει πολλά για όλους μας."

Η Ιταλία θα αντιμετωπίσει σήμερα (16:00 ώρα Ελλάδας) την Αυστραλία για τον τελικό του Davis Cup. Θα είναι η 1η φορά που θα βρεθούν σε τελικό στο Davis Cup από το 1998 οι Ιταλοί, που θα διεκδικήσουν τον 1ο τίτλο τους από το 1976 και δεύτερο συνολικά στην ιστορία τους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots