ATP
Sinner: "Πιστεύω στον εαυτό μου"

 
Sinner: "Πιστεύω στον εαυτό μου"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 - 15:04

Μετά και το εντυπωσιακό φινάλε που έκανε στην προηγούμενη σεζόν, ο Jannik Sinner αναμένεται να είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του Australian Open.

"Έφτασα στην Αυστραλία αρκετά νωρίς, περισσότερο από μια εβδομάδα πριν, για να μπορέσω να προετοιμαστώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στην Ευρώπη κάνει πολύ κρύο αυτή τη στιγμή και εδώ μπορείς να προπονηθείς καλά, κάτι που συνδύασα και με τους αγώνες στο Kooyong", είπε ο νεαρός Ιταλός στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη.

Ο Sinner ολοκλήρωσε αργά τη σεζόν του το 2023, καθώς έπαιξε στους τελικούς του Davis Cup έως τα τέλη Νοεμβρίου και βοήθησε την Ιταλία να φτάσει μέχρι τον τίτλο. Αποφάσισε να μην παίξει σε κανένα από τα τουρνουά των πρώτων δυο εβδομάδων της Αυστραλίας και να συμμετέχει απευθείας στο Australian Open.

"Πήρα αυτή την απόφαση, επειδή ολοκλήρωσα πολύ αργά την προηγούμενη σεζόν και ήθελα να προσπαθήσω να μην κάνω πολλές διακοπές, αλλά παράλληλα και να μην κουράσω το σώμα μου με πολλούς αγώνες."

Αυτή την εβδομάδα πάντως ο Sinner είχε μια καλή προετοιμασία, δίνοντας και δυο δυνατά φιλικά ματς για το Kooyong Classic. Την Τετάρτη κέρδισε τον Marc Polmans με 6-4, 6-0, ενώ την Πέμπτη επικράτησε του Casper Ruud με 6-2, 6-3.

"Νιώθω έτοιμος να παίξω καλό τένις εδώ και θέλω να το ζήσω. Μου έχει λείψει ο ανταγωνισμός και πιστεύω πολύ στον εαυτό μου, κάτι που ξέρω πως είναι πολύ σημαντικό, γιατί το ψυχολογικό κομμάτι στο τένις είναι πάντα το σημαντικότερο."

Ο Sinner αναφέρθηκε και στον προπονητή του, Darren Cahill, που μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του έχουν δημιουργήσει ένα πολύ καλό κλίμα, που συνδυάζεται και με την αποτελεσματική δουλειά.

"Μόλις χθες μιλούσαμε στο δείπνο για το πόσο καλά καταλαβαινόμαστε με όλα τα μέλη της ομάδας και είναι ξεκάθαρος ο προορισμός της δουλειάς μας και τα βήματα που πρέπει να κάνουμε για να το πετύχουμε. Είναι απαραίτητο να έχεις τους σωστούς ανθρώπους γύρω σου. Ο Darren μου δίνει μια μοναδική οπτική για πολλά πράγματα, όχι μόνο στο τένις, αλλά και στη ζωή. Περνάμε πολύ καλά μαζί με όλους στην ομάδα και νιώθουμε πως θα μπορούσαμε να ζούσαμε μόνιμα μαζί στο ίδιο σπίτι, δεν έχουμε ποτέ προβλήματα."

Ο Sinner θα κάνει την πρεμιέρα του στο Australian Open την Κυριακή, στις 03:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας τον Botic Van De Zandschulp.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots