Srdjan Djokovic: "Σ' αυτές τις συνθήκες ο Novak δεν θα παίξει στη Μελβούρνη"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 - 12:35

Ο πατέρας του Novak Djokovic, Srdjan, εξέφρασε έντονα τη διαφωνία του με τις αποφάσεις της Tennis Australia για το Australian Open, τις χαρακτήρισε εκβιαστικές και άφησε να εννοηθεί ότι ο γιος του δεν θα αγωνιστεί στη Μελβούρνη το 2022.

"Θέλει να παίξει με όλη του την καρδιά γιατί είναι αθλητής και εμείς θα το θέλαμε πολύ", είπε ο Srdjan Djokovic στην τηλεόραση της Σερβίας, αναφερόμενος στην παρουσία του Novak στη Μελβούρνη. "Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες και με εκβιασμό, πιθανότατα δεν θα το κάνει. Εγώ δεν θα το έκανα. Και είναι γιος μου, οπότε βγάλτε μόνοι σας το συμπέρασμα", πρόσθεσε.

Ο πατέρας του κατόχου 20 Grand Slams τίτλων, σχολίασε ακόμα το δικαίωμα των παικτών στο απόρρητο σχετικά με τις αποφάσεις του για τα εμβόλια, ένα απόρρητο που θα παραβιαστεί στην Αυστραλία τον ερχόμενο Ιανουάριο.

"Είναι δικαίωμα του καθενός να εμβολιαστεί ή να μην το κάνει. Όλοι έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν τι θα κάνουν με την υγεία τους. Έχει το δικαίωμα να πάρει όποια απόφαση θέλει, χωρίς να τη δημοσιοποιήσει. Εγώ δεν θα τη δημοσιοποιούσα."

Ένα ακόμα ζήτημα που έθιξε, ήταν αυτό των εγκεκριμένων εμβολίων, που ανά περιοχή διαφέρουν. Στην Αυστραλία έχουν εγκριθεί για τον ντόπιο πληθυσμό το Pfizer, το AstraZeneca, το Moderna και το Johnson & Johnson. Ακόμα 4 εμβόλια έχουν εγκριθεί για ταξιδιώτες από το εξωτερικό, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται το Sinovac και το Sinopharm της Κίνας.

"Τι σημαίνει αναγνωρισμένο εμβόλιο, κύριε Craig (σ.σ. Craig Tiley, ο διευθυντής του Australian Open); Το ρωσικό εμβόλιο δεν είναι αναγνωρισμένο; Σύφμωνα με τα δικά μας κριτήρια, μόνο το κινέζικο και το ρώσικο είναι αναγνωρισμένα. Ο φιλελεύθερος κόσμος είναι 90% του παγκόσμιου πληθυσμού. To να μην αποδέχεστε αυτά τα εμβόλια είναι γελοίο. Δεν θα χωρίσουμε τα εμβόλια ή τους λαούς. Είμαστε κομμάτι του κόσμου και τα εμβόλια είναι επίσης ένα κομμάτι αυτού του κόσμου, απ' όπου και αν προέρχονται. Όλοι όσοι δημιούργησαν εμβόλια, το έκαναν για να βοηθήσουν αυτό τον κόσμο, αλλά όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, είναι προσωπικό του δικαίωμα."

Παρά τα όσα είπε ο πατέρας του πάντως, ο οποίος στο παρελθόν έχει δημιουργήσει παρεξηγήσεις με δηλώσεις του και ο Novak έχει διαφωνήσει μαζί του, ο πρόεδρος της Tennis Australia και διευθυντής του Australian Open, Craig Tiley, είχε φανεί θετικός σχετικά με τον ερχομό του Djokovic στην Αυστραλία, στην τελευταία του συνέντευξη.

"O Novak έχει κερδίσει 9 φορές το Australian Open. Είμαι σίγουρος πως θέλει να φτάσει στις 10! Έχει 20 Slams, όσα και ο Rafa Nadal, που θα έρθει, όσα και ο Roger Federer. Κάποιος θα έχει την ευκαιρία να τα περάσει και δε νομίζω πως ο Novak θα αφήσει αυτή την ευκαιρία σε κάποιον άλλον", είχε πει χαρακτηριστικά ο Tiley το Σάββατο στον ραδιοφωνικό σταθμό SEN.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots