Διεκδικεί αποζημίωση η Voracova - στήριξη από τη WTA

 
Renata Voracova
Renata Voracova © Jimmie48 Photography
tn team Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 - 15:58

Η 38χρονη Τσέχα τενίστρια, Renata Voracova, η οποία απελάθηκε ξαφνικά από την Αυστραλία, θα διεκδικήσει αποζημίωση από την Tennis Australia. Η στήριξη από την WTA και οι δηλώσεις της πως ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το σοκ. 

Η Voracova, η οποία είναι παίκτρια διπλών και σκόπευε να αγωνιστεί στο Australian Open, είχε παίξει ήδη σε ένα τουρνουά στη Μελβούρνη, όταν την βρήκαν οι αυστραλιανές αρχές και την υποχρεώσαν να μαζέψει τα πράγματά της και να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Όλα ξεκίνησαν όταν η υπόθεση του Novak Djokovic, αποκάλυψε πως κι άλλοι παίκτες με παρόμοια έγγραφα με αυτά που είχε ο Σέρβος, είχαν εισέλθει κανονικά στην Αυστραλία τις προηγούμενες μέρες. Έτσι εξετάστηκαν ξανά οι υποθέσεις από τη Συνοριακή Αρχή, που έκρινε ότι η υπόθεση της Voracova είναι ύποπτη και τελικά απέλασε την Τσέχα.

Όπως και ο Djokovic, η Voracova είχε τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση. Αυτό που δεν είχε, ήταν αρκετός χρόνος, ή μια εξίσου δυνατή νομική ομάδα, ώστε να διεκδικήσει το δίκιο της. Πιθανότατα η εκδίκαση της έφεσης θα γινόταν λίγο πριν το Australian Open και χωρίς προπονήσεις θα ήταν δύσκολο να συμμετέχει. Ως εκ τούτου, έκρινε πως θα ήταν λιγότερο χαμένη αν απλά επέστρεφε στην Ευρώπη και συνέχιζε τις προπονήσεις για τη συνέχεια της σεζόν.

"Χαίρομαι που κέρδισε τη δίκη (ο Djokovic), είπε η Voracova στο BBC Radio 5. "Όμως είμαι απογοητευμένη για τη δική μου περίπτωση, γιατί οι δικηγόροι και οι σύμβουλοί μου εκεί, δεν άσκησαν έφεση. Το καταλαβαίνω, γιατί ο Novak προσέλαβε μια νομική ομάδα την οποία θα πληρώσει. Αυτό ήταν το κύριο θέμα για το οποίο δεν μπορούσα να πάω δικαστικά και να ακολουθήσω το δρόμο του."

Η Voracova αποκάλυψε επίσης πως της δόθηκαν μόλις 10 λεπτά για να δικαιολογήσει τον εαυτό της, σε μια σκληρή δοκιμασία, με περιορισμούς στις νομικές συμβουλές που μπορούσε να λάβει.

H WTA δεσμεύτηκε να βοηθήσει την Voracova, σε ανακοίνωσή της: "Η Renata Voracova ακολούθησε όλες τις διαδικασίες, έλαβε άδεια εισόδου κατά την άφιξή της, αγωνίστηκε σε μια διοργάνωση και ξαφνικά στη συνέχεια ακυρώθηκε η βίζα της, χωρίς να έχει κάνει κάτι κακό. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλες τις αρχές, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την ατυχή κατάσταση με τον κατάλληλο τρόπο."

Η 38χρονη Τσέχα από τη μεριά της, θα κινηθεί δικαστικά αν χρειαστεί, προκειμένου να εξασφαλίσει αποζημίωση από την Tennis Australia.

"Το αεροπορικό εισιτήριο μόνο κόστισε 60.000 κορώνες (2.460 ευρώ) και ο προπονητής μου ταξίδεψε μαζί μου", δήλωσε στην τσεχική εφημερίδα Denik. "Υπάρχουν ακόμα τα έξοδα για το ξενοδοχείο, οι προπονήσεις μου για ένα Grand Slam και τα πιθανά χρηματικά έπαθλα. Ελπίζω πως η Tennis Australia θα το αντιμετωπίσει αυτό όπως πρέπει και δεν θα χρειαστεί να λάβω νομικά μέτρα."

Εκτός απ' όλα αυτά, η ιστορία αυτή είχε και ψυχολογικές επιπτώσεις στην Voracova: "Δεν σκέφτομαι το τένις. Ακόμα ξυπνάω μέσα στη νύχτα από το σοκ. Δεν το έχω ξεπεράσει. Νιώθω εξαντλημένη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots