Breaking: Ακυρώθηκε για 2η φορά η βίζα του Djokovic

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 - 8:55

Η βίζα του Novak Djokovic ακυρώθηκε για δεύτερη φορά από την αυστραλιανή κυβέρνηση, μετά από την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης, Alex Hawke.

4 μέρες μετά από την δικαίωση του Novak στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας, το Υπουργείο Μετανάστευσης, που είχε το δικαίωμα να παρέμβει και να αλλάξει την απόφαση, ακύρωσε τελικά ξανά τη βίζα του Σέρβου τενίστα.

"Έκανα σήμερα χρήση της εξουσίας μου, σύμφωνα με τον μεταναστευτικό νόμο, για να ακυρώσω τη βίζα του κυρίου Djokovic, για λόγους υγείας και σωστής τάξης, στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος", ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Hawke.

"Για τη λήψη αυτής της απόφασης, έχουν εξεταστεί προσεκτικά όλα τα στοιχεία που μου παρείχαν το Υπουργείο Μετανάστευσης, η Συνοριακή Αρχή της Αυστραλίας και ο κύριος Djokovic. Η κυβέρνηση Morrison, είναι δεσμευμένη να προστατεύσει τα σύνορα της Αυστραλίας, ειδικά όσον αφορά την πανδημία Covid-19", πρόσθεσε ο Υπουργός.

Η νομική ομάδα του Djokovic δεν έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Υπουργού (όπως είχε κάνει μετά από την πρώτη ακύρωση), έχει όμως δικαίωμα να κάνει ένσταση και να διεκδικήσει την ανατροπή της. Αν δεν το κάνει, προφανώς ο Djokovic θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από τη χώρα. Αν το κάνει, όπως αναφέρουν όλες οι πηγές, ελπίζει σε ένα άμεσο αποτέλεσμα, αφού βρισκόμαστε μόλις 3 μέρες μακριά από την έναρξη του Australian Open (17/01).

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πηγές και γίνει η ένσταση, οι δικηγόροι του Djokovic ελπίζουν σε μια άμεση ακρόαση από το δικαστήριο, που θα κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς, ελαχιστοποιώντας τη διάρκεια των γραπτών υποβολών και των προφορικών αποδείξεων.

Να σημειωθεί πως στην περίπτωση της ακρόασης, η υπόθεση θα επιστρέψει στα χέρια του ομοσπονδιακού δικαστή Anthony Kelly, που είχε δικαιώσει τον Djokovic τη Δευτέρα, ανατρέποντας την απόφαση της πρώτης ακύρωσης της βίζας του.

Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι τόσο απλά, καθώς υπάρχουν και νέα στοιχεία τα οποία έλαβε υπόψη το Υπουργείο και αν το δικαστήριο δεν ανατρέψει την απόφαση, υπάρχει ο κίνδυνος να έρθουν μεγαλύτερες κυρώσεις για τον Nole. Θυμίζουμε, πως η ακύρωση της βίζας του μπορεί να συνοδευτεί και με απαγόρευση εισόδου στη χώρα για 3 χρόνια, κάτι που ενδεχομένως να σημάνει και το τέλος του από το Grand Slam που γνώρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του.

Οι δικηγόροι του Djokovic πάντως φαίνεται πως ακόμα μελετούν τις επιλογές τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις πληροφορίες, έμαθαν για την απόφαση μόλις 20 λεπτά πριν την ανακοίνωσή της!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots