"Απολύτως έγκυρο το PCR τεστ του Djokovic"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 - 20:55

O γιατρός Zoran Gojkovic είπε πως εξέτασε το μοριακό τεστ του Novak Djokovic και κατέληξε πως είναι έγκυρο και πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου.

Ο Gojkovic, γιατρός και αξιωματούχος Υγείας σε επαρχία της Σερβίας, μίλησε στο CNN και εξήγησε πως το περίφημο τεστ του Novak Djokovic για το οποίο γράφτηκαν τόσα πολλά, είναι έγκυρο και πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου, όπως κατέθεσε ο Σέρβος τενίστας και στο δικαστήριο της Αυστραλίας.

"Είχε ένα έγκυρο έγγραφο, από μια ιατρική κλινική της Σερβίας, που έλεγε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Το έγγραφο είναι απολύτως έγκυρο και ακριβές", είπε ο Gojkovic, ο οποίος είπε μάλιστα πως και το αποτέλεσμα του τεστ στάλθηκε άμεσα στον Σέρβο, δηλαδή το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου.

Αυτό έρχεται σε σύγκρουση με την ανακοίνωση του Novak, που είχε υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε το αποτέλεσμα του τεστ έως τη 17η Δεκεμβρίου, προκειμένου να δικαιολογήσει τη δημόσια εμφάνισή του και τη συνάντησή του με παιδιά στο Novak Tennis Center εκείνη τη μέρα.

"Είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο Djokovic, αυτή δεν είναι ερώτηση για μένα. Εγώ μπορώ μόνο να σας διαβεβαιώσω πως το έγγραφο είναι έγκυρο και πως το αποτέλεσμα του στάλθηκε αργότερα εκείνη τη μέρα (16/12)."

Πάντως, ο Gojkovic είπε πως δεν παραβίασε κάποιον νόμο, επειδή βγήκε από το σπίτι του ενώ ήταν θετικός στην Covid-19: "Δεν υπάρχει ποινή για κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή στη Σερβία, δεν παραβίασε κάποιον νόμο. Υπήρχε ποινή για παραβίαση της προσωπικής καραντίνας μόνο όταν το κράτος βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (σ.σ. στα μέσα του 2020)."

Τέλος, ο Gojkovic εξέφρασε την άποψή του για την επιλογή του Nole να μην κάνει το εμβόλιο: "Αν το έκανε θα έδινε σίγουρα κίνητρο σε πολλούς άλλους για να εμβολιαστούν. Αλλά είμαι και υπέρ της ελευθερίας στην επιλογή, παρόλο που προσωπικά διαφωνώ με αυτή την επιλογή. Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει επιβάλλει ακόμα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots