Zverev: "Έγινε τόσος ντόρος επειδή ήταν ο Novak"

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 - 11:47

Ο Alexander Zverev ήταν ένας από τους λίγους παίκτες που δεν είχαν πρόβλημα στις σημερινές συνεντεύξεις να μιλήσουν εκτενώς για την υπόθεση του Novak Djokovic, ενώ φάνηκε να πήρε χωρίς δισταγμό και το μέρος του.

Ο Zverev απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν για τον Djokovic, ενώ φάνηκε να παίρνει ανοιχτά και το μέρος του, λέγοντας πως εφόσον του είπαν να πάει στην Αυστραλία, δεν έπρεπε να τον βάλουν σε όλο αυτό. Υποστήριξε επίσης πως αν δεν ήταν τόσο σημαντικός, δεν θα γινόταν όλος αυτός ο "θόρυβος".

"Πιστεύω πως δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες. Ξέρουμε ότι έβγαλε βίζα, σωστά; Δε νομίζω ότι ταξίδεψε εδώ ελπίζοντας πως θα είναι τυχερός και θα καταφέρει να παίξει, χωρίς να έχει τα κατάλληλα έγγραφα για να μπει στη χώρα. Εφόσον είχε βίζα, πίστευε ότι θα έπαιζε. Ο Novak είναι ένας παγκόσμιος αστέρας και ο κόσμος θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει κάτι απ' αυτόν, επειδή είναι ο Novak. Υπήρξαν κι άλλες εξαιρέσεις, άλλες 5 νομίζω, και μια παίκτρια που έπαιξε σε τουρνουά και τελικά την έδιωξαν απ' τη χώρα λόγω του Novak. Δεν ξέρω πολλά για την υπόθεση, αλλά ξέρω πως αν δεν ήταν ο Novak, δεν θα γινόταν τόσο μεγάλος ντόρος. Το πιστεύω αυτό. Τα υπόλοιπα δεν μπορώ να τα σχολιάσω γιατί δεν είμαι πολιτικός. Καταλαβαίνω πως το βλέπουν οι Αυστραλοί, ο λαός και η κυβέρνηση. Η αυστραλιανή και η βικτωριανή κυβέρνηση όμως θα έπρεπε να είναι ξεκάθαροι για το τι θα συνέβαινε. Δεν είναι και τόσο δίκαιο να λες σε έναν άνθρωπο να έρθει και μετά να μην τον αφήνεις να παίξει."

Για το αν όλο αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά στην υστεροφημία του Σέρβου, ο Zverev είπε: "Δεν ξέρω πως το βλέπει ο κόσμος. Σίγουρα είναι ένας από τους καλύτερους στην ιστορία και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Έχει κερδίσει 20 Grand Slams και έχει τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο.1 και τα περισσότερα Masters. Σίγουρα αυτό που συμβαίνει δεν είναι ευχάριστο, ειδικά για εκείνον. Αλλά δεν πρέπει να αμφισβητηθεί η κληρονομιά που αφήνει του εξαιτίας αυτού."

Για το αν έχει επικοινωνήσει μαζί του, είπε: "Δε νομίζω ότι έχει ανοιχτό το τηλέφωνό του τώρα, δεν έχουμε μιλήσει πολύ. Αλλά μέχρι χθες το βράδυ όλοι πιστεύαμε πως θα έπαιζε και κάναμε όλοι προετοιμασία για το τουρνουά."

Τέλος, ο Zverev σημείωσε πως αν παίξει, ακόμα και σ' αυτές τις συνθήκες, ο Djokovic θα είναι το φαβορί για τον τίτλο, αλλά είτε παίξει είτε όχι, περιμένει ένα πολύ ενδιαφέρον τουρνουά: "O Novak σε όποιο τουρνουά και να παίζει, ειδικά εδώ σ' αυτή την επιφάνεια όπου έχει κερδίσει 9 φορές, είναι το φαβορί. Πολλοί άλλοι παίκτες μπορούν να παίξουν καλά εδώ και το έχουν αποδείξει, όπως ο Medvedev, ή ο Τσιτσιπάς. Εγώ είχα ένα πολύ καλό τελευταίο εξάμηνο και προπονήθηκα με τον Rafa που επίσης παίζει πολύ καλά. Οπότε υπάρχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν ενδιαφέρον αυτό το τουρνουά, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots