Nadal: "Είχα αμφιβολίες κάθε μέρα για το αν θα επέστρεφα" (vid)

 
Nadal: "Είχα αμφιβολίες κάθε μέρα για το αν θα επέστρεφα" (vid)
tn team Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 - 21:59

O Rafael Nadal μίλησε για τις δύσκολες μέρες που πήγαινε στο γήπεδο αλλά δεν μπορούσε να προπονηθεί και για τις αμφιβολίες που τον κυρίευαν σχεδόν σε καθημερινή βάση.

"Κάθε μέρα!" απάντησε χαρακτηριστικά ο Nadal, όταν τον ρώτησε η Alize Lim αν είχε ποτέ αμφιβολίες αυτή την περίοδο, για το αν θα επέστρεφε στο tour.

"Αυτή είναι η αλήθεια! Για πολλούς μήνες προσπαθούσα να βγω στο court και κατέληγα απλά να κάνω συζητήσεις με την ομάδα μου. Δεν μπορούσα να προπονηθώ πάνω από 20 λεπτά, κάποιες πάνω από 45 λεπτά και κάποιες φορές μπορούσα να προπονηθώ για 2 ώρες. Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις την κάθε μέρα ξεχωριστά. Συζητούσα με τον γιατρό μου για να βρούμε μια λύση, προσπάθησα διαφορετικά πράγματα.

Είναι δύσκολο. Ακόμα και αν έχω περάσει αυτή τη διαδικασία κι άλλες φορές στην καριέρα μου, πάντα λέω το ίδιο: Είναι πιο εύκολο να αποδεχτείς έναν τραυματισμό όταν γνωρίζεις ότι υπάρχει προγραμματισμός. Για παράδειγμα αν γυρίσει ο αστράγαλός σου ή σπάσεις τον καρπό σου, κάτι που έχω πάθει στο παρελθόν, ξέρεις ότι θα διαρκέσει 3 μήνες, έχεις ένα ημερολόγιο και κάθε εβδομάδα κάνεις διαφορετικά πράγματα. Με το πόδι είναι πολύ πιο δύσκολο. Πας κάθε μέρα στο court και στο γυμναστήριο χωρίς καμία βελτίωση και αυτό ψυχολογικά είναι πολύ πιο δύσκολο. Είμαι όμως πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που το προσέγγισα, με όλο το πάθος και την εργατικότητά μου. Γι' αυτό είμαι και εδώ τώρα, δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον αλλά απολαμβάνω την κάθε μέρα."

Ο Nadal έκανε χθες τον καλύτερό του αγώνα στη χρονιά μέχρι στιγμής, κέρδισε τον Karen Khachanov με 3-1 σετ και προκρίθηκε στους "16" του Australian Open. Έχει πλέον 6 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη Μελβούρνη και στη φετινή σεζόν. Την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Adrian Mannarino για μια θέση στα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots