Medvedev: "Έχω σταματήσει να κάνω όνειρα - θα παίζω τένις για τον εαυτό μου" (vid)

 
Medvedev: "Έχω σταματήσει να κάνω όνειρα - θα παίζω τένις για τον εαυτό μου" (vid)
tn team Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 - 20:22

Ο Daniil Medvedev μοιράστηκε την ιστορία του στην αποψινή συνέντευξη Τύπου - που έγινε μετά τις 02:00 τα ξημερώματα στη Μελβούρνη - λέγοντας πως σήμερα ήταν μια από αυτές τις φορές που το παιδί μέσα του σταμάτησε να κάνει μεγάλα όνειρα και πως ο σημερινός αγώνας τον έκανε να συνειδητοποιήσει για ποιο λόγο θα παίζει τένις από δω και πέρα.

Ο moderator ρώτησε τον Medvedev αν θα έκανε κάτι διαφορετικά στον σημερινό τελικό του Australian Open στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου και ο Ρώσος τενίστας ανταποκρίθηκε με μια μακροσκελής απάντηση, στην οποία αφηγήθηκε την ιστορία του, καταλήγοντας στο ότι ο αγώνας αυτός τον έκανε να σταματήσει να ονειρεύεται, αλλά και να συνειδητοποιεί τον λόγο για τον οποίο παίζει τένις και του αρέσει να παίζει τένις.

"Έπιασα 1η φορά ρακέτα όταν ήμουν 6 χρονών. Μετά στα 12 έπαιζα σε κάποια τουρνουά στη Ρωσία, φυσικά έβλεπα τα Slams στην τηλεόραση και το όνειρό μου ήταν να βρεθώ εκεί. Ξεκίνησα να παίζω σε μερικά τουρνουά της Tennis Europe, θυμάμαι να παίζω στους Ολυμπιακούς Αγώνες Εφήβων, το έλεγαν Youth Olympic Festival ή κάτι τέτοιο, στην Τουρκία. Ήταν περίπου 1000 άνθρωποι εκεί και ήταν εκπληκτικό τότε. Μετά, όνειρο για κάθε junior παίκτη είναι να παίξει στα junior Grand Slam. Εκεί μπορείς να δεις και τους επαγγελματίες. Θυμάμαι στο US Open να βλέπω τον John Isner να περνάει από μπροστά μου και είχα σκεφτεί 'ουάου, είναι τόσο τεράστιος, μεγαλύτερος απ' ότι φαίνεται στην τηλεόραση'. Μετά έπαιξα σε πολλά Futures, πολλά Challengers, προσπάθησα να ανεβώ στην κατάταξη. Ξεκίνησα να παίζω στα μεγαλύτερα τουρνουά. Υπήρξαν όμως κάποιες στιγμές στην καριέρα μου που αμφέβαλλα αν θα κατέφερνα να ακολουθήσω αυτό το όνειρο.

Θυμάμαι μια. Έχασα έναν δύσκολο αγώνα στο Roland Garros - και ξέρω γαλλικά. Στην ηλικία μου ήμουν Top 5 εκείνη την περίοδο, που δεν είναι άσχημο. Ειδικά αν δείτε τώρα πως έχουμε μια πολύ δυνατή γενιά, έχουμε πολλούς παίκτες στο Top 10. Θυμάμαι να χάνω από τον Benjamin Bonzi και αν δεν κάνω λάθος υπήρχε ένας Ρώσος δημοσιογράφος στο δωμάτιο. Σκέφτηκα: 'αλήθεια; είναι Grand Slam!' Του μιλούσα για 5 λεπτά, γιατί μου αρέσει να μιλάω με τους δημοσιογράφους.

Θυμάμαι και μια άλλη ήττα από τον Pierre-Hugues Herbert στο Roland Garros, ενώ ήμουν πάνω με 2-0 στα σετ. Έπαιξε εκπληκτικά. Ήμουν κοντά στο Top 10 και στην ηλικία μου ήμουν Top 3, κάτω από τον Zverev, ίσως και τον Dominic (Thiem), που είναι λίγο μεγαλύτερος. Πήγα για συνέντευξη και ήμουν απογοητευμένος, απαντούσα συνέχεια μονολεκτικά. Το παιδί τότε αμφέβαλλε για το αν πρέπει να συνεχίσει να κάνει μεγάλα όνειρα.

Δεν θα εξηγήσω το γιατί, αλλά και σήμερα ήταν μια τέτοια στιγμή, που το παιδί σταμάτησε να κάνει μεγάλα όνειρα. Στον αγώνα μου σήμερα κατάλαβα γιατί θα συνεχίσω να παίζω τένις. Από εδώ και πέρα θα παίζω για τον εαυτό μου, για την οικογένειά μου, για να παρέχω στην οικογένειά μου και στους ανθρώπους που με εμπιστεύονται, φυσικά σε όλους τους Ρώσους, γιατί νιώθω την υποστήριξή τους. Αν έχουμε κάποιο τουρνουά στη Μόσχα, ακόμα και αν είναι hardcourt και είναι πριν το Roland Garros ή το Wimbledon, θα προτιμήσω να πάω σε αυτό και να χάσω το Grand Slam. Το παιδί σταμάτησε να ονειρεύεται και παίζει πλέον για τον εαυτό του. Αυτή είναι η ιστορία μου, σας ευχαριστώ που την ακούσατε."

O Medvedev ρωτήθηκε και για τον κόσμο, που ήταν πολύ εχθρικός απέναντί του σε όλο το ματς: "Δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτό. Θα αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα. Πριν σερβίρει ο Rafa σε ένα σημείο στο 5ο σετ, κάποιος ακούστηκε να φωνάζει 'Πάμε Daniil'. Και τότε ξαφνικά χίλιοι άνθρωποι αποδοκίμαζαν. Είναι απογοητευτικό και δείχνει ασέβεια."

Τέλος, ο Medvedev μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Nadal, λέγοντας πως δε μετανιώνει γιατί έκανε το καλύτερο που μπορούσε, απλά ο Ισπανός ήταν εκείνος που βρήκε την έξτρα ταχύτητα για να φτάσει στη νίκη: "Ο τρόπος που έπαιξε σήμερα, δεν θέλω να πω που πάλεψε. Όλοι ξέρουμε πως ο Rafa παλεύει. Θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν ο Rafa δεν πάλευε σε έναν τελικό Grand Slam. Αλλά ο τρόπος που διαχειρίστηκε το παιχνίδι σε όλα αυτά τα σετ, στις δύσκολες στιγμές και ενώ προσπαθεί να γράψει ιστορία. Είμαι σίγουρος πως παρόλο που θα προσπαθεί να μην το σκέφτεται, θα περνάει από το μυαλό του. Έχω τεράστιο σεβασμό που με κέρδισε, γιατι έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Έπαιξε απίστευτα. Ανέβασε το επίπεδό του μετά το 2ο σετ. Και στο 5ο σετ ήταν απίστευτος. Δεν είχε παίξει για 6 μήνες και μου είπε μετά τον αγώνα ότι δεν είχε προπονηθεί τόσο. Δεν μετανιώνω κάτι γι' αυτό τον αγώνα, θα συνεχίσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ, θα δουλέψω ακόμα πιο σκληρά και θέλω μια μέρα να είμαι πρωταθλητής αυτών των μεγάλων τουρνουά. Δεν είμαι τόσο απογοητευμένος για την ήττα ή για το τένις που έπαιξα σήμερα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots