Επενδύει σε θεραπεία για την Covid-19 ο Djokovic

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Garrett Ellwood/USTA
tn team Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 - 22:03

Σύμφωνα με το Reuters, o Novak Djokovic έχει επενδύσει σε εταιρεία που δουλεύει πάνω σε μια θεραπεία για τον κορωνοϊό και ξεκινάει κλινικές μελέτες αυτό το καλοκαίρι.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, είναι ο μεγαλομέτοχος μιας δανέζικης εταιρείας βιοτεχνολογίας, που έχει στόχο να αναπτύξει θεραπεία για την αντιμετώπιση της Covid-19, όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ivan Loncarevic, αποκάλυψε στο Reuters πως ο Nole αγόρασε το 80% των μετοχών τον Ιούνιο του 2020, αλλά αρνήθηκε να μιλήσει για το ποσό. Συγκεκριμένα, το 40,8% των μετοχών είναι στο όνομα του Σέρβου τενίστα και το 39,2% στο όνομα της συζύγου του, Jelena Djokovic.

Η εταιρεία αυτή, που ονομάζεται QuantBioRes, αναπτύσσει ένα πεπτίδιο, το οποίο εμποδίζει τον κορωνοϊό να μολύνει το ανθρώπινο κύτταρο. Αναμένεται να μπει σε στάδιο κλινικών δοκιμών αυτό το καλοκαίρι στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα πάντα με τον Loncarevic.

Ανέφερε ακόμα πως η εταιρεία απασχολεί πάνω από 10 ερευνητές που εργάζονται σε Δανία, Αυστραλία και Σλοβενία. Το Reuters επικοινώνησε με εκπρόσωπο του Djokovic για να επαληθεύσει την είδηση, ωστόσο δεν πήρε κανένα σχόλιο.

Η επιλογή του Djokovic να μην εμβολιαστεί, του στοίχισε τη συμμετοχή στο Australian Open, με την υπόθεση του Σέρβου να είναι θέμα των ημερών στον παγκόσμιο αθλητισμό και όχι μόνο, εξαιτίας της ιδιαίτερης και κατακριτέας διαχείρισης της αυστραλιανής κυβέρνησης.

Ο Σέρβος τενίστας, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στο δικαστήριο έχει νοσήσει δυο φορές με κορωνοϊό τα τελευταία 2 χρόνια, φαίνεται να μην είναι υπέρ της εξόδου από την πανδημία μέσω των εμβολίων, αλλά να πιστεύει σε μια θεραπεία που θα δώσει τη λύση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots