Djokovic-Wawrinka LIVE 6-4, 4-6, 3-6, 4-6 (vids)

 
Djokovic-Wawrinka LIVE 6-4, 4-6, 3-6, 4-6 (vids)
Djokovic-Wawrinka LIVE 6-4, 4-6, 3-6, 4-6 (vids)
tennisnews team Κυριακή, 07 Ιουνίου 2015 - 19:25

Novak Djokovic και Stan Wawrinka διεκδικούν τον πρώτο τους τίτλο στο Roland Garros, στον σημερινό τελικό του Philippe Chatrier. Δείτε το live του μεγάλου τελικού. 

1ο ΣΕΤ

Ο Djokovic μπήκε ζεστά στην προσπάθειά του να κερδίσει το μοναδικό Grand Slam που λείπει από τη συλλογή του και είχε σε πολύ καλή συχνότητα πρώτο σερβίς. Απείλησε με break point τόσο στο 1ο, όσο και στο 5ο game, αλλά έχασε και τις δύο ευκαιρίες, με τον Wawrinka να μένει όρθιος.

Ο Ελβετός όμως δεν αξιοποίησε τα δύο αυτά σβησμένα break points και έκανε το χειρότερό του service game στη συνέχεια, το οποίο γέμισε με λάθη. Με το πρώτο του διπλό λάθος στον αγώνα, ο Djokovic έκανε το break με love και προηγήθηκε για πρώτη φορά στον αγώνα, με 4-3.

Στη συνέχεια ο Nole το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να κρατήσει το σερβίς του, για να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του σετ. Έκανε το πρώτο βήμα, γράφοντας το 5-3, ενώ δημιούργησε διπλό set point στο 10ο game, στο 5-4, 40-15.

Ο Wawrinka, ο οποίος είχε χάσει τον προηγούμενο πόντο με λανθασμένη υπόδειξη του διαιτητή, επιτέθηκε και χωρίς να 'χει κάτι να χάσει πήρε 3 υπέροχους πόντους, για να δημιουργήσει το πρώτο του break point στο ματς. Απόλυτα ψύχραιμος όμως έμεινε ο Σέρβος, που βρήκε τρία διαδοχικά μεγάλα σερβίς και τελικά έκανε το 6-4, ολοκληρώνοντας το πρώτο σετ σε 43 λεπτά.

2ο ΣΕΤ

Αν και χρειάστηκε να σώσει break point με το καλημέρα και στο 2ο σετ, ο Wawrinka φάνηκε να παίζει καλύτερα στα πρώτα games του δεύτερου κομματιού της αναμέτρησης. Είχε την ευκαιρία να κάνει τη ζημιά στον Djokovic στο 4ο game, αλλά δεν αξιοποίησε καμία από τις δύο ευκαιρίες που δημιούργησε.

Το πρώτο break point χάθηκε με αβίαστο λάθος του Ελβετού, στο δεύτερο όμως ο Djokovic έχτισε έναν καλά παιγμένο πόντο και τον τελείωσε με άψογο smash, για να κρατήσει για ακόμα μια φορά το σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 2-2.

O Stan συνέχισε να σπαταλά ευκαιρίες στη συνέχεια του σετ. Έχασε από ένα break point στο 6ο και στο 8ο game, για να φτάσει τα 5 χαμένα στο ματς και 4 στο σετ (0/5). Ο Djokovic αντίθετα δε βρήκε κανένα break point στο σετ και έδειχνε περισσότερο να μένει σε αυτό, παρά να το ελέγχει. 

Αυτό φάνηκε και στο 10ο game, όταν ο Djokovic σέρβιρε με ένα μεγαλύτερο βάρος, για να παραμείνει στο σετ. Ο Nole προηγήθηκε με 30-0, αλλά με συνεχόμενες επιθέσεις του αλάνθαστου σε εκείνο το σημείο Wawrinka, βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση. 

Ο Ελβετός αξιοποίησε το 6ο του break point, που ήταν και το σημαντικότερο, αφού παράλληλα ήταν set point. Με ασφυκτική πίεση οδήγησε τον Σέρβο σε λάθος και πανηγύρισε την κατάκτηση του 2ου σετ σε 54 λεπτά, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον τελικό!

Ο Wawrinka ολοκλήρωσε το δεύτερο σετ με 16 winners, 10 περισσότερους από τον Djokovic που είχε 6. Δίκαια έφτασε στην ισοφάριση, αφού ο Σέρβος έδειξε πιο χαλαρός σε σχέση με το προηγούμενο σετ και το πλήρωσε. 

Ο Wawrinka κερδίζει το σετ και ο Djokovic ξεσπά στη ρακέτα του:

 

O Wawrinka κατακτά το 2ο σετ με 4-6 με τον Djokovic να εκνευρίζεται, να σπάει τη ρακέτα του, ενέργεια που αποδοκιμάστηκε έντονα από το παριζιάνικο κοινό...

Posted by tennisnews.gr on Sunday, June 7, 2015

3ο ΣΕΤ

Ο Wawrinka προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το momentum του και να "χτυπήσει" νωρίς στο 3ο σετ, όμως είχε ξανά χαμένες ευκαιρίες. Προηγήθηκε με 0-1, 15-40 στο σερβίς του Nole, αλλά έχασε τρία συνολικά break points στο game αυτό και ο Djokovic ισοφάρισε σε 1-1. Ο Ελβετός είχε 1/9 κερδισμένα break points σε αυτό το σημείο!

Τα δύο συνεχόμενα εξωπραγματικά winners του Wawrinka που του έδωσαν το break και το 3ο σετ!

 

Τα δύο συνεχόμενα εξωπραγματικά winners του Wawrinka που του έδωσαν το break και το 3ο σετ!

Posted by tennisnews.gr on Sunday, June 7, 2015

Οι χαμένες ευκαιρίες δεν επηρέασαν τον Wawrinka όσο θα ήθελε ο Djokovic, καθώς ο Ελβετός συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του. Στο 6ο game είχε ίσως το καλύτερο διάστημα στο τουρνουά, "σφυροκοπώντας" τον Djokovic και βγάζοντας winners από παντού! Έκανε το break με love και στη συνέχεια διαχειρίστηκε την τεράστια πίεση που είχε δημιουργηθεί, έσωσε break point και κράτησε το σερβίς του για το 5-2!

Ο Djokovic επέστρεψε από το 0-30 για να μείνει "ζωντανός" στο σετ και να μειώσει σε 5-3, όμως ο διαστημικός Wawrinka δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα για να πιστοποιήσει και το 3ο σετ, κάτι που έκανε με love service game!

4o ΣΕΤ

Ο Djokovic βρήκε το γρήγορο break που χρειαζόταν και προηγήθηκε με 3-0 νωρίς στο 4ο σετ, δείχνοντας έτοιμος να επιστρέψει στον αγώνα. Ο Wawrinka όμως είχε διαφορετική άποψη και επανήλθε με ένα εξίσου εντυπωσιακό διάστημα με αυτό του 3ου σετ.

Ο Ελβετός "πυρπολούσε" και πάλι από παντού τον Σέρβο και όχι μόνο ισοφάρισε σε 3-3, αλλά είχε και την τεράστια ευκαιρία να "ξεφύγει" και σε αυτό το σετ. Με απίστευτη πνευματική δύναμη, ο Djokovic έμεινε ζωντανός σε αυτή την πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και με 4 συνεχόμενους πόντους πήρε αυτό το κρίσιμο game και προηγήθηκε με 4-3.

Αυτό το game άλλαξε την ψυχολογία του Nole, που προηγήθηκε με 0-40 στο 8ο game και είχε τη δική του ευκαιρία για να φέρει τα πάνω κάτω στο ματς και να επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης. Ο Stan όμως αποδείχτηκε και αυτός πολύ δυνατός πνευματικά. Έσωσε και τα τρία break points χάρη στις επιθετικές του αρετές και ισοφάρισε σε 4-4, δίνοντας ακόμα μια αλλαγή συναισθημάτων σε αυτό το απίθανο 4ο σετ.

Στη συνέχεια πίεσε και πάλι το σερβίς του Djokovic, που σήμερα γενικά ήταν αρκετά "εύθραυστο". Δημιούργησε δύο break points και τελικά στη δεύτερη ευκαιρία του έκανε το τεράστιο break, που έκρινε όλο τον αγώνα.

Λίγα λεπτά μετά ο Ελβετός σέρβιρε για τον τίτλο και προηγήθηκε με 40-30, "φλερτάροντας" με τον άσο στο championship point. Ο διαιτητής όμως έδωσε άουτ και επιβεβαίωσε την απόφασή του, για να δοθεί δεύτερο σερβίς και μια δεύτερη ευκαιρία στον Djokovic.

Ο τελευταίος την εκμεταλλεύτηκε και δημιούργησε μάλιστα break point, δίνοντας νέα αγωνία στον τελικό. Για άλλη μια φορά όμως ο Stan ήταν δυνατός, πάρα πολύ δυνατός. Δεν επηρεάστηκε ούτε από αυτή την εξέλιξη και χρησιμοποιήσε το καλό του σερβίς για να τελειώσει τον τελικό πριν να είναι αργά.

Έγραψε το τελικό 4-6, 6-4, 6-3, 6-4, σε 3 ώρες και 12 λεπτά, χάρη σε έναν backhand winner του, τον 59ο στο παιχνίδι!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots