Djokovic: "Πάντα πίστευα ότι μπορούσα να φτάσω τους Federer και Nadal"

 
Djokovic: "Πάντα πίστευα ότι μπορούσα να φτάσω τους Federer και Nadal"
tn team Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 - 23:33

O Novak Djokovic δεν σταμάτησε ούτε για μια στιγμή να πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει, ακόμα και να ξεπεράσει τα ρεκόρ των Roger Federer και Rafael Nadal. Μίλησε ακόμα για τις δυνατότητές του να κάνει το Golden Slam αυτή τη χρονιά, που είναι φυσικά ο μεγάλος του στόχος.

"Ποτέ δεν πίστευα ότι ήταν αδύνατο να τους φτάσω. Ακόμα μου λείπει ένα, αλλά είναι ένα λιγότερο από πριν. Πάντως συνεχίζουν να αγωνίζονται και τα πηγαίνουν πολύ καλά, ειδικά ο Rafa. Οι τρεις μας θα έχουμε πιθανότητες στο Wimbledon και στα υπόλοιπα Grand Slams που ακολουθούν. Όλοι αγωνιζόμαστε γι' αυτό το φανταστικό ρεκόρ και είναι κάτι που συνεχίζω να κυνηγάω. Για την ώρα, θα συνεχίσω να χαράζω τον δικό μου δρόμο και να γράφω τη δική μου ιστορία", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου, μετά την κατάκτηση του 19ου Grand Slam τίτλου του στο Roland Garros.

O Djokovic πλέον υπολείπεται μόλις ενός Slam των Federer και Nadal, όντας το μεγάλο φαβορί και στα υπόλοιπα φετινά τουρνουά, το Wimbledon και το US Open. Μίλησε ακόμα για τις πιθανότητες να κάνει το Golden Slam αυτή τη χρονιά, να κερδίσει δηλαδή όλα τα Slams και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι ένα επίτευγμα που δεν έχει κάνει κανένας στο ανδρικό τένις στο παρελθόν. Στις γυναίκες το έχει κάνει μόνο η Steffi Graf, το 1988.

"Η καριέρα μου πηγαίνει σίγουρα φανταστικά μέχρι τώρα. Έχω πετύχει μερικά πράγματα που πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι ήταν αδύνατο να συμβούν. Τώρα είμαι σε μια καλή θέση για να προσπαθήσω να πετύχω το Golden Slam, αλλά και το 2016 ήμουν στην ίδια θέση και έχασα στον 3ο γύρο του Wimbledon. Επίσης αυτή τη χρονιά το Wimbledon απέχει μόνο 2 εβδομάδες από το σημερινό ματς, που σίγουρα δεν είναι ιδανικό όταν θες να προετοιμαστείς για ένα τουρνουά με εντελώς διαφορετική επιφάνεια. Θα απολαύσω αυτή τη νίκη για λίγες μέρες και θα τα σκεφτώ αργότερα αυτά. Δεν έχω πρόβλημα πάντως να πω πως ο στόχος μου είναι να κερδίσω το Wimbledon, είχα πολλές επιτυχίες εκεί τα τελευταία χρόνια και θέλω να διατηρήσω αυτό το σερί."

Όσο για τον τελικό, ο Djokovic ανέλυσε πως είδε τα πράγματα από τη δική του σκοπιά και κατάφερε να επιστρέψε απ' αυτό το 0-2 σετ: "Ξεκίνησε πολύ καλά και ήταν πολύ κλειστό το 1ο σετ, όμως ήταν καλύτερος στους κρίσιμους πόντους. Στο 2ο σετ έπεσα σωματικά και πνευματικά και του επέτρεψα να κυριαρχήσει. Αφού πήγα στα αποδυτήρια, ήμουν σε θέση να βγω στο court με διαφορετική νοοτροπία. Ήμουν πιο φρέσκος, το διάλειμμα με βοήθησε. Από τότε ένιωσα καλύτερα, ήρθε το momentum και από τότε που άλλαξε αυτό δεν επέστρεψε ποτέ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots