Nadal: "Δεν ήμουν μακριά σήμερα - αν το σώμα μου το επιτρέψει δεν θα σταματήσω"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 - 21:11

Ο Rafael Nadal μπορεί να αποκλείστηκε (για 1η φορά στην καριέρα του) στον 1ο γύρο του Roland Garros, όμως για 1η φορά μετά από πολύ καιρό ένιωσε ότι μπορούσε να παίξει χωρίς περιορισμούς, θεωρεί ότι έκανε έναν καλό αγώνα και πως δεν ήταν μακριά το επίπεδό του από αυτό του Alexander Zverev. Τι είπε για τις πιθανότητες να παίξει και το 2025.

"Έχω περάσει από πραγματικά άσχημες στιγμές, το σώμα μου ήταν σε πολύ δύσκολες καταστάσεις και μέσα στους τελευταίους μήνες βρήκα ξανά το φως. Διατήρησα την πειθαρχία που χρειάζεται για να μου δώσω την ευκαιρία να βρεθώ εδώ. Έδωσα μια μεγάλη μάχη με τα προβλήματά μου. Αυτή ήταν η πρώτη εβδομάδα που ένιωσα το σώμα μου να μπορεί να κινηθεί χωρίς περιορισμούς. Αυτό ήταν το πρώτο τουρνουά που σκέφτηκα ότι είχα έστω και μια πολύ μικρή πιθανότητα να κερδίσω", είπε ο Nadal στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα του με 3-0 σετ από τον Zverev.

Και συνέχισε: "Είμαι πολύ περήφανος που κατάφερα να αγωνιστώ σήμερα. Δεν αισθάνθηκα πως ήμουν πολύ μακριά για να δημιουργήσω πραγματικές ευκαιρίες για να πετύχω κάτι. Έκανα καλό ματς, τηρουμένων των αναλογιών. Έκανα λάθη, αλλά δεν μπορείς να χτίσεις ένα σπίτι σε δυο μέρες. Είχα πραγματικές ευκαιρίες και δεν τις αξιοποίησα, επειδή ακόμα μου λείπουν η αυτοπεποίθηση και οι αυτοματισμοί. Ήμουν καλά προετοιμασμένος και θα μπορούσα να κερδίσω κάποια ματς εδώ και να κάνω βήματα μπροστά. Σε κάθε περίπτωση, είμαι πολύ καλά με τον εαυτό μου."

Για τη ζωή στο tour και το πως απολαμβάνει ακόμα μέχρι σήμερα να την κάνει, στα 38 του χρόνια: "Ο αθλητισμός με παθιάζει, ο ανταγωνισμός, μου αρέσει να προπονούμαι και να παίζω τένις. Περνάω καλά ταξιδεύοντας με τη σύζυγό μου και τον γιο μας, γι' αυτό και αν συνεχίσω να είμαι υγιής και ανταγωνιστικός, θα συνεχίσω και να το κάνω. Πρέπει να δω αν το επίπεδό μου θα ανεβεί. Τώρα δεν είναι καλή στιγμή για να αναλύσω πράγματα, απλά πρέπει να δεχτώ αυτό που έγινε."

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν επίσης στο Roland Garros σε 1,5 περίπου μήνα, είπε: "Έχω πίστη ότι μπορώ να είμαι σε καλή φόρμα, αλλά θα έχω και το ίδιο πρόβλημα που είχα εδώ. Δεν θα είμαι ψηλά στην κατάταξη και έτσι θα φτάσω χωρίς να έχω ρυθμό στο τουρνουά. Αν είμαι καλύτερα από εδώ σωματικά και αν συνεχίσω κανονικά τις προπονήσεις για τον επόμενο 1,5 μήνα, τότε σίγουρα θα έρθω με αρκετή αυτοπεποίθηση και θα περάσω καλά. Μετά απ' αυτό, θα πάρω αποφάσεις για το μέλλον."

Τέλος, για την πιθανότητα να παίξει στο Roland Garros και το 2025: "Αν συνεχίσω να είμαι χαρούμενος σε καθημερινή βάση και το σώμα μου το επιτρέπει, τότε δεν θα κλείσω την πόρτα. Η λογική λέει ότι αυτό θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά οι τελευταίες εβδομάδες μου δίνουν τις απαντήσεις. Όταν ξεμείνω από ενέργεια και δεν έχω άλλη όρεξη, τότε σίγουρα θα σας το πω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots