Djokovic: "Είμαι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή"

 
Djokovic: "Είμαι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή"
© Roland Garros / FFT
tn team Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 - 9:46

Ευχαριστημένος με τη συμπεριφορά του στο court και με τον αγώνα της πρεμιέρας του ήταν ο Novak Djokovic, ο οποίος είπε ότι πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι και πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα.

"Και στο Monte-Carlo, στη Ρώμη και στη Γενεύη, είχα ξεκινήσει καλά. Τα πρώτα παιχνίδια που έπαιξα ήταν αρκετά καλά, αλλά μετά άρχισαν τα προβλήματα, στα δεύτερα και στα τρίτα. Δεν θέλω να είμαι βιαστικός και να βγάλω συμπεράσματα, αλλά ήταν καλή η εμφάνισή μου σήμερα", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου του χθες το βράδυ.

Και πρόσθεσε: "Θα μπορούσε να είναι και καλύτερη, αλλά πρέπει και να συγχαρώ τον αντίπαλό μου γιατί έχει ένα αξιοθαύμαστο κικ-σερβίς, από τα καλύτερα που έχω αντιμετωπίσει. Έχει πολύ ταλέντο και ποικιλία. Είμαι χαρούμενος που ξεκίνησα έτσι και με το πως ένιωσα στο court. Αν το συγκρίνω με τις προηγούμενες εβδομάδες, ένιωθα πολύ καλύτερα. Πηγαίνω στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ακόμα είμαστε στην αρχή."

Ρωτήθηκε και για το αν απολαμβάνει το χρόνο του στο court, απαντώντας: "Εδώ, ειλικρινά το απολαμβάνω περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τουρνουά, με εξαίρεση μόνο την Αυστραλία, όπου όμως φέτος έδινα μάχη με τα συναισθήματά μου. Τώρα πρέπει να δω πως θα εξελιχθεί, πως θα νιώθω αλλά ήταν καλό παιχνίδι, είμαι χαρούμενος με τη συμπεριφορά και την ψυχολογία μου.

Το Roland Garros ήταν κάτι που περίμενα, αν δεν νιώσω έτσι στα Slams, τότε που; (γέλια) Από την αρχή της σεζόν το λέω, αλλά και τα τελευταία χρόνια, τα Grand Slams είναι τα τουρνουά που με κάνουν να σηκώνομαι από το κρεβάτι κάθε πρωί και να πηγαίνω για προπόνηση. Πάντα σκέφτομαι τα Slams. Τώρα είμαι εδώ και ελπίζω να κάνω ένα καλό τουρνουά."

Για τον Rafael Nadal και τον αγώνα του με τον Alexander Zverev, μέρος του οποίου παρακολούθησε από τις κερκίδες προχθές, είπε: "Έπαιξε αρκετά καλά σε σχέση με αυτά που είδαμε σε Ρώμη και Βαρκελώνη. Νομίζω πως έπαιξε σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Παρότι έχασε με 3-0, ήταν πολύ κοντά στο 2ο και στο 3ο σετ. Θα μπορούσε να κερδίσει κάποιο απ' αυτά τα δυο σετ και μετά το ματς θα ήταν πολύ διαφορετικό. Ήταν πολύ άτυχος με την κλήρωση, γιατί ο Zverev είναι σε καταπληκτική φόρμα μετά και τη νίκη του στη Ρώμη και σέρβιρε πολύ καλά.

Ήταν ωραίο που είδα το ματς, δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που είδα έτσι έναν αγώνα, εκτός του Davis Cup. Είδα πως και η Iga (Swiatek) και ο (Carlos) Alcaraz ήταν εκεί. Όλοι μας θέλαμε να πάρουμε μια γεύση και μια ανάμνηση από αυτή την ατμόσφαιρα, μια μοναδική στιγμή, ίσως να ήταν ο τελευταίος του αγώνας στο Παρίσι."

Ο Djokovic θα επιστρέψει αύριο στο Philippe Chatrier και θα αντιμετωπίσει τον Roberto Carballes Baena, για μια θέση στον 3ο γύρο του Roland Garros.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots