Federer: "Σίγουρα το γήπεδο δεν είναι γρήγορο" (vid)

 
Federer: "Σίγουρα το γήπεδο δεν είναι γρήγορο" (vid)
Federer: "Σίγουρα το γήπεδο δεν είναι γρήγορο" (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 - 7:49

Ο Roger Federer δεν είναι και πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής με τις συνθήκες του φετινού US Open.

Ο Federer έμεινε για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι πίσω με σετ, κάνοντας ένα νωθρό ξεκίνημα απέναντι στον Damir Dzumhur. Στο 1ο σετ έκανε 17 αβίαστα λάθη, πολλά περισσότερα από τα τρια επόμενα.

"Δεν περίμενα να κάνω 15-20 λάθη στο 1ο σετ, που είναι σα να του δώρισα σχεδόν ένα ολόκληρο σετ. Ο αντίπαλός μου με ανάγκασε να παίξω έτσι, αλλά ξεκάθαρα βελτιώθηκα στη συνέχεια."

Ο Ελβετός, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε συνθήκες indoors στη Νέα Υόρκη, είχε πάντως και τις επιφυλάξεις του για το γήπεδο: "Στην αρχή απλώς δεν είχα καλά χτυπήματα. Το court είναι νεκρό. Πρέπει να μπεις γρήγορα στον ρυθμό του παιχνιδιού. Δε θέλω να παραστήσω πως όλα είναι καλά, αλλά θέλω να κρατήσω τα θετικά, γιατί μόλις έχασα το 1ο σετ έπαιξα καλύτερα."

Συνεχίζοντας το σχολιασμό του για τις συνθήκες στο φετινό τουρνουά του US Open, o 5 φορές πρωταθλητής εξήγησε πως τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά σε σχέση με παλιότερα και πως πλέον το Flushing Meadows φιλοξενεί το πιο αργό hard court Grand Slam.

"Παλιότερα ήταν ένα Slam με αρκετό άνεμο. Δεν το έχουμε πλέον αυτό, εκτός αν με βάλουν σε κάποιο από τα μικρότερα γήπεδα. Είχα στη Νέα Υόρκη αγώνες με πολύ άνεμο και αυτό έχει αλλάξει αρκετά. Πιστεύω επίσης πως είναι πιο αργές οι συνθήκες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι η επιφάνεια ή οι μπάλες, αλλά σίγουρα δεν είναι γρήγορο. Ήταν ένα indoor ματς οπότε ήταν ιδανικό για μεγάλα χτυπήματα και μεγάλα σερβίς. Ήταν στην καλύτερη περίπτωση μέτριο.

Επίσης μου είπαν πως θα ήταν γρηγορότερες οι συνθήκες φέτος και δεν το ένιωσα αυτό ακόμα. Πρέπει να βρω λύσεις και να προσαρμοστώ σ' αυτές τις συνθήκες. Μου θυμίζει το World Tour Finals. Ελπίζω τα γήπεδα να είναι πιο γρήγορα τη δεύτερη εβδομάδα και να παίζω και γω σ' αυτή."

Για να εξασφαλίσει την είσοδό του στη δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά, ο Federer θα χρειαστεί να κερδίσει το νικητη της αναμέτρησης του Lucas Pouille με τον Daniel Evans.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots