Κύργιος: "Είμαι εντάξει με το να μην κερδίζω Grand Slams" (vid)

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος © AELTC
tennisnews team Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 - 12:55

Απόλυτα συνειδητοποιημένα, ο Νικ Κύργιος έχει επιλέξει μια πορεία με την καριέρα του με την οποία νιώθει καλά και φαίνεται πως απολαμβάνει περισσότερο τη ζωή έτσι, ενώ όπως είπε γνωρίζει καλά πως υπάρχει κόσμος που τρελαίνεται και εκνευρίζεται μ' αυτό. Όπως τους απαντάει όμως, πρόκειται για τη δική του ζωή.  

"Είμαι εντάξει με το να μην κερδίζω Grand Slams. Ξέρω πως αυτό εκνευρίζει πολλούς ανθρώπους, επειδή σκέφτονται πως θα έπρεπε να κάνω διαφορετικά τα πράγματα. Τα κάνω όμως όπως τα κάνω. Δεν είναι η ζωή σας, είναι η δική μου. Και είμαι εντάξει με αυτό, απολαμβάνω τη ζωή μου, δίνω παραστάσεις", είπε ο Κύργιος χθες στο Wimbledon.

Ο 25χρονος Ελληνοαυστραλός έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και κέρδισε τον Gianluca Mager με 3-0 σετ, για να προκριθεί στον 3ο γύρο του Wimbledon. Κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να καταφέρει ο καθένας με τέτοια προετοιμασία, αφού ήταν εκτός αγώνων για 4,5 μήνες, ενώ αυτοί είναι οι πρώτοι του αγώνες στο χορτάρι από το καλοκαίρι του 2019.

Το ταλέντο του είναι ίσως ισάξιο με αυτό των σπουδαιότερων πρωταθλητών, όμως ο ίδιος γνωρίζει καλά πως σ' αυτό το άθλημα το ταλέντο δεν είναι αρκετό και χρειάζεται μια εξωπραγματική δύναμη ψυχής και σκληρή δουλειά για να φτάσεις στο επίπεδο των κορυφαίων όλων των εποχών. Κάτι που έχουν καταφέρει οι "Big 3", Novak Djokovic, Rafael Nadal και Roger Federer.

Και ενώ αποκαλεί τέτοιους αθλητές "Θεούς", ο Κύργιος εξηγεί πως ο ίδιος φέρνει διαφορετικό κόσμο στο άθλημα, κόσμο απλό που θέλει να βρει σημεία ταύτισης με το πρότυπό του και όχι έναν τενίστα τέτοιου επιπέδου που θα βγει μόνο μια φορά στη δεκαετία και θα είναι τόσο ιδιαίτερη περίπτωση.

"Δεν μπορούν όλοι να είναι Federer, Djokovic ή Nadal. Αυτοί είναι αθλητές που βγαίνουν μια φορά στη δεκαετία και εμπνέουν εκατομμύρια ανθρώπους. Είναι σαν Θεοί, τους βλέπω και γω έτσι. Αλλά πρέπει να υπάρχουν και πρότυπα, κατά τη γνώμη μου, με τα οποία να μπορούν να ταυτιστούν οι απλοί άνθρωποι. Νιώθω πως είμαι ένα απ' αυτά τα πρότυπα. Είμαι ο Νικ Κύργιος, είμαι αυτός που είμαι."

Τέλος, ο Κύργιος αναφέρθηκε στη σύνδεσή του με τον κόσμο, που είναι πολύ δυνατή. Όποιο γήπεδο και να αγωνιστεί θα είναι γεμάτο, ο κόσμος απολαμβάνει να βλέπει το τένις του και πολλές φορές υπάρχει και διάδραση μεταξύ τους.

"Ο κόσμος γνωρίζει πως οι αγώνες μου είναι σαν παραστάσεις. Απλά θέλουν την ψυχαγωγία στο τέλος της ημέρας. Παίρνω από ουρλιαχτά, μέχρι απλές ερωτήσεις για την Τότεναμ. Υπάρχουν άνθρωποι στις πρώτες σειρές που κυριολεκτικά μου κάνουν coaching, ή μου λένε 'καλή μπάλα', 'καλή επιστροφή', 'θα δουλέψει την επόμενη φορά', 'καλό βάθος'. Είναι τρέλα εκεί έξω!"

Αύριο ο Κύργιος θα επιστρέψει στο γήπεδο, για να αντιμετωπίσει τον Felix Auger-Aliassime για τον 3ο γύρο του Wimbledon.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots