Αλύγιστος Nole "αγγίζει" το 20ό! (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic ©AELTC/Florian Eisele
tennisnews team Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 - 21:27

Ούτε ο Denis Shapovalov κατάφερε να κάνει πολλά απέναντι στον Novak Djokovic, που ήταν προσηλωμένος στον στόχο του, κέρδισε με 3-0 σετ τον ταλαντούχο Καναδό και πλησίασε στη μια νίκη τον μεγάλο στόχο του 20ού Grand Slam τίτλου!

Τίποτα φαίνεται να μην μπορεί να σταματήσει τον απίθανο Novak Djokovic από τον 3ο διαδοχικό τίτλο του στo Wimbledon, που θα τον φέρει μαζί με τους Roger Federer και Rafael Nadal στους 20 Grand Slam τίτλους!

Κάνοντας ακόμα μια σεμιναριακή εμφάνιση, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου φρόντισε να μην απωλέσει σετ από έναν πολύ καλό Denis Shapovalov, τον οποίο "εξουδετέρωσε" με 7-6 (3), 7-5, 7-5.

Ο Shapovalov μπήκε αρκετά δυνατά στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση και κατάφερε να κάνει πρώτος break στον αγώνα, για να περάσει μπροστά με 3-1. Αυτό όμως έμελλε να είναι και το τελευταίο break που θα έβρισκε σε όλο το ματς, απέναντι σε έναν απίστευτο Novak, που δε "λύγιζε" με τίποτα.

Ο 34χρoνος Σέρβος έκανε το break back στο πιο κρίσιμο σημείο του σετ, για να μείνει σε αυτό και να ισοφαρίσει σε 5-5, την ώρα που ο Shapovalov σέρβιρε για το 6-4. Αργότερα στο tie-break ο Novak δεν αντιμετώπισε προβλήματα, επικρατώντας με 7-3.

Και τα 2 επόμενα σετ ήταν πολύ κλειστά, με τον Djokovic να καταφέρνει να βγαίνει σε όλα νικητής. Στο 2ο σετ χρειάστηκε να σβήσει 5 break points του Shapovalov, 3 στο 4ο game (2-2) και άλλα 2 στο 6ο game (3-3), για να κάνει εκείνος το μόνο break στο 11ο game (6-5), στη μοναδική του ευκαιρία στο σετ!

Στο 3ο σετ και οι δυο είχαν ευκαιρίες, με τον Shapovalov αυτή τη φορά να σβήνει περισσότερες. Συγκεκριμένα ο Καναδός έχασε τα 3 πρώτα break points στο σετ, αλλά στη συνέχεια ο Djokovic είχε 5 break points σε 2 διαφορετικά games, με τον 22χρονο να τα σβήνει όλα. Τελικά το break ήρθε ξανά στο 11ο game για τον Djokovic, που με ένα love service game έκανε το 7-5 και ολοκλήρωσε την αποστολή του σε 2 ώρες και 44 λεπτά. 

Για 30ή φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε έναν Grand Slam τελικό ο Djokovic (19-10), που θα διεκδικήσει την Κυριακή (16:00GR, Nova Sports 1HD) τον 20ό Grand Slam τίτλο του και την ισοφάριση του μεγάλου ρεκόρ των Federer και Nadal.

Επίσης θα κάνει ένα βήμα πιο κοντά σε έναν ακόμα μεγάλο στόχο του, στο golden Slam, κάτι που κανείς δεν έχει καταφέρει στην ιστορία του ανδρικού τένις. Μέχρι στιγμής έχει 20 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις για φέτος σε όλα τα Grand Slams, ενώ έφτασε και τις 20 διαδοχικές νίκες στο Wimbledon, 77 συνολικά σε 87 αναμετρήσεις (77-10).

Ο τελευταίος άνθρωπος που μπορεί να τον εμπόδισει από το να κερδίσει τον 6ο τίτλο του στο Wimbledon, είναι ο Matteo Berrettini, ο οποίος κέρδισε νωρίτερα με 3-1 σετ τον Hubert Hurkacz και προκρίθηκε στον 1ο του τελικό σε ένα Grand Slam.

O Djokovic, ο οποίος εκτός από τις 20 διαδοχικές νίκες έχει κερδίσει και τα 18 τελευταία του σετ στο Wimbledon, θα είναι βεβαίως το μεγάλο φαβορί και αυτού του αγώνα, έχοντας κερδίσει τον Ιταλό και στις 2 προηγούμενες συναντήσεις τους, με πιο πρόσφατη αυτή στα προημιτελικά του Roland Garros με 3-1 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots