1ος προημιτελικός GS, χωρίς χαμένο σετ για Fritz! (vid)

 
1ος προημιτελικός GS, χωρίς χαμένο σετ για Fritz! (vid)
© AELTC
tn team Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 - 19:03

O Taylor Fritz προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του σε έναν προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης και το έκανε χωρίς να έχει χαμένο σετ μέχρι στιγμής, αφού συνέτριψε με 3-0 και τον Jason Kubler.

Ακόμα ένα εύκολο απόγευμα είχε ο Taylor Fritz, ο οποίος συνέτριψε τον προερχόμενο από τα προκριματικά Jason Kubler με 6-3, 6-1, 6-4 σε 2 ώρες αγώνα στο No.1 Court.

Ο 24χρονος Αμερικανός, Νο.11 στο ταμπλό και Νο.14 στον κόσμο, παραμένει ο μοναδικός παίκτης που δεν έχει χάσει ακόμα σετ στο φετινό Wimbledon, αφού είχε κερδίσει επίσης με 3-0 σετ τους Lorenzo Musetti, Alastair Gray και Alex Molcan στους προηγούμενους γύρους.

Στην 6η του παρουσία στο Wimbledon και στην 24η συνολικά σε ένα Grand Slam, προκρίθηκε για 1η φορά σε έναν προημιτελικό και θα περιμένει τον αγώνα του Rafael Nadal με τον Botic Van De Zandschulp, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει εκεί.

Θυμίζουμε πως πριν λίγους μήνες είχε γίνει ο πρώτος παίκτης που κέρδισε φέτος τον Nadal, στον μεγαλύτερο τελικό που έχει παίξει μέχρι στιγμής στην καριέρα του, για να αναδειχθεί πρωταθλητής στο Indian Wells.

Στον σημερινό αγώνα ο Fritz πέτυχε 16 άσους και έφτασε τους 40 winners συνολικά, με 22 μόνο αβίαστα λάθη. Στα πρώτα 2 σετ κυριάρχησε κατά κράτος και προηγήθηκε με 3-0 στο 1ο και με 4-0 στο 2ο, ενώ στο 3ο σετ προηγήθηκε επίσης νωρίς με break, στο 3-1.

Ο Kubler δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 με το πρώτο του break στο ματς, ενώ στη συνέχεια έπαιξε ένα ανταγωνιστικό σετ. Τελικά ο Fritz έκανε το αποφασιστικό break στο 10ο game, μετά από 6 ισοπαλίες και στο 4ο match point του, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots