Γράφει ιστορία και στο Wimbledon η Jabeur (vid)

 
Ons Jabeur
Ons Jabeur © AELTC
tn team Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 - 21:36

H Ons Jabeur συνεχίζει να "σπάει" το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και έγινε η πρώτη Αράβισσα και η πρώτη Βορειοαφρικανή τενίστρια που προκρίθηκε στα ημιτελικά ενός Grand Slam τουρνουά.

Στον πρώτο της ημιτελικό σε Grand Slam προκρίθηκε η Ons Jabeur, η οποία επέστρεψε από σετ πίσω και επικράτησε της Marie Bouzkova με 3-6, 6-1, 6-1 στο Centre Court.

Η 28χρονη Jabeur, No.3 στο ταμπλό και Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη, συνεχίζει να δημιουργεί νέα ρεκόρ, ούσα η μόνη Αράβισσα παίκτρια στην ιστορία του αθλήματος με τόσες επιτυχίες στο ενεργητικό της.

Σήμερα πέτυχε 30 winners, περισσότερους από τους διπλάσιους από την Bouzkova που είχε 14. Η Τσέχα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε να κάνει το πρώτο break του προημιτελικού και να προηγηθεί με 4-2. Στο 8ο game επέστρεψε από το 15-40 για να φτάσει στο 5-3 και στο 9ο game έκανε νέο break για το 6-3.

Όσο περνούσε η ώρα η Jabeur έπαιζε καλύτερα και κυριαρχούσε στο court, ξεκινώντας από νωρίς στο 2ο σετ την προσπάθεια για ανατροπή, με ένα γρήγορο break για το 2-0.

Κατέληξε να κερδίσει αυτό το σετ με 6-1 η Τυνήσια, η οποία "έσπασε" άλλες 2 φορές το σερβίς της Τσέχας, ενώ στη συνέχεια κέρδισε τα πρώτα 4 games στο 3ο σετ και "καθάρισε" ουσιαστικά την αναμέτρηση, ολοκληρώνοντας και αυτό το σετ στα 7 games, μετά από 1 ώρα και 47 λεπτά στο ματς.

H Jabeur είναι η μόνη παίκτρια από το Top 10 που κατάφερε να μπει στα προημιτελικά και έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά της, αφού στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει μια ακόμα μεγάλη έκπληξη, την 34χρονη Tatjana Maria.

Θυμίζουμε πως στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας, η Maria είχε κερδίσει την Jule Niemeier επίσης με ανατροπή στα σετ, με 4-6, 6-2, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots