Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Rafa! (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © AELTC
tn team Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 - 21:25

O Rafael Nadal έπαιξε τραυματισμένος, αρνήθηκε να εγκαταλείψει και τελικά κέρδισε τον Taylor Fritz μετά από σπουδαία μάχη των 5 σετ, για να επιστρέψει στα ημιτελικά του Wimbledon και να παραμείνει αήττητος φέτος σε όλα τα Grand Slams!

Τη 19η νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις φέτος σε Grand Slams πανηγύρισε ο Rafael Nadal και αναμφίβολα ήταν μια από τις δυσκολότερες, αν όχι η δυσκολότερη.

Ο 36χρονος Ισπανός, κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων, παίζει σε όλο το τουρνουά με ενοχλήσεις στη βουβωνική χώρα, όμως σήμερα ο τραυματισμός του τον επηρέασε όσο σε κανένα άλλο παιχνίδι, δείχνοντας να αντιμετωπίζει έντονο πόνο από το 1ο σετ.

Αρνήθηκε να "παραδοθεί", όπως τον συμβούλεψε σχεδόν σύσσωμο το box του, πήρε ένα ιατρικό τάιμ άουτ στα μέσα του 2ου σετ και έμεινε εκεί έξω μονομαχώντας με έναν άξιο Taylor Fritz, τον οποίο κατάφερε τελικά να "λυγίσει" στο tie-break του 5ου σετ, με 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10-4).

O Nadal ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και προηγήθηκε με 1-3, 0-30 στα πρώτα λεπτά, απειλώντας τον Fritz με ένα double break. Ο Αμερικανός όμως κράτησε το σερβίς του και μετά απ' αυτό κυριάρχησε στο court, κερδίζοντας 5 games στη σειρά για να πάρει το 1ο σετ με 6-3.

O Nadal ήδη από τα μέσα του 1ου σετ δεν σέρβιρε όπως ήθελε, παρόλα αυτά όμως ξεκίνησε καλύτερα και στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0. Ο Fritz απάντησε ξανά και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ είχε ένα break point για να προηγηθεί και με 4-3, δείχνοντας σε εκείνο το σημείο να είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί, με τον Nadal να αντιμετωπίζει έντονες ενοχλήσεις και να παλεύει για να κρατηθεί με κάποιο τρόπο στο ματς.

Κράτησε τελικά το σερβίς του ο Rafa και μετά απ' αυτό το game πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, κάνοντας πιθανότατα κάποια παυσίπονη ένεση ώστε να μπορέσει να συνεχίσει, όπως τουλάχιστον διέρρευσε. Λίγα λεπτά μετά ήδη κινούταν καλύτερα στο court o Ισπανός, που κατάφερε να κάνει ένα μεγάλο break στο 12ο game και να "κλέψει" το 2ο σετ με 7-5.

Στο 3ο σετ ωστόσο ο Fritz πέρασε ξανά μπροστά, αξιοποιώντας ένα κακό service game του Nadal για να περάσει μπροστά με 3-1 και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω του ο Αμερικανός, που σέρβιρε πολύ καλά και έφτασε με ασφάλεια στο 6-3.

Στο 4ο σετ ο Nadal χρειάστηκε να κάνει 3 φορές break, αφού πρώτα προηγήθηκε με 1-0 και με 3-1, με τον Fritz να ισοφαρίζει σε 1-1 και σε 4-4, απαντώντας στα 2 πρώτα break του Ισπανού.

Έφτασε ένα game μακριά από τη νίκη ο Αμερικανός στο 5-4, ο Rafa όμως κράτησε το σερβίς του και έκανε ένα 3ο break στο 11ο game, για να περάσει μπροστά με 6-5. Στη συνέχεια, με love service game, "σφράγισε" την κατάκτηση του 4ου σετ και τη 2η ισοφάριση στο ματς.

Στο αποφασιστικό σετ ο Nadal έκανε ξανά πρώτος break για το 4-3, για μια ακόμα φορά όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό, με τον Fritz να απαντά και να ισοφαρίζει σε 4-4. Τελικά οι δυο τους έλυσαν τις διαφορές τους στο super tie-break, όπου ο Rafa ήταν καλύτερος από την αρχή και προηγήθηκε με 5-0. Ο Fritz μείωσε προσωρινά σε 5-3, αλλά ο Nadal έκανε νέο mini-break, έφτασε στο 8-3 και τελικά ολοκλήρωσε το tie-break στο 10-4, αλλά και τον αγώνα, μετά από 4 ώρες και 21 λεπτά μιας επικής μάχης στο Centre Court.

Βελτιώνοντας το ρεκόρ του για φέτος στα Grand Slams στο 19-0 νίκες, ο Nadal έφτασε τις 58 νίκες σε 70 αγώνες στο Wimbledon (58-12) και τις 310 συνολικά σε Grand Slams διοργανώσεις (310-41).

Θα είναι στα ημιτελικά του Wimbledon για 8η φορά στην καριέρα του, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε προημιτελικούς στο Centre Court στο 8-0! Στα ημιτελικά είχε σταματήσει την πορεία του στις δυο προηγούμενες παρουσίες του στο τουρνουά, το 2018 και το 2019, χάνοντας από τους Novak Djokovic και Roger Federer αντίστοιχα.

Αυτή τη χρονιά δεν θα αντιμετωπίσει κάποιον από τους δυο μεγάλους του αντιπάλους, θα αντιμετωπίσει όμως τον εκπληκτικό Νικ Κύργιο, που μέχρι τώρα κάνει το τουρνουά της ζωής του και νωρίτερα σήμερα επιβλήθηκε του Cristian Garin με 3-0 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots