Eubanks: "Τώρα ξέρω ότι μπορώ να τα βάλω με τους καλύτερους"

 
Christopher Eubanks
Christopher Eubanks © AELTC
tn team Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 - 12:49

Ο Christopher Eubanks δεν θα συνεχίσει την παραμυθένια του πορεία στο Wimbledon, αλλά το ταξίδι τώρα ξεκινάει και δηλώνει ορεξάτος και γεμάτος αυτοπεποίθηση για να συνεχίσει αυτό το momentum.

"Έπαιξα με κάποιους από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Είδα πως φαίνεται το τένις μου εναντίον τους, πως μπορώ να τους κάνω ζημιά, να τους προβληματίσω. Αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση γιατί δείχνει ότι έχω την ικανότητα να τα βάλω με τους καλύτερους, κάτι για το οποίο δεν ήμουν σίγουρος, ή δεν πίστευα καν στο παρελθόν", είπε ο Eubanks, ο οποίος πριν από έναν χρόνο περίπου εργαζόταν ως σχολιαστής αγώνων.

Συγκεκριμένα, στα 26 του χρόνια, ο Αμερικανός σκεφτόταν σοβαρά αυτή την εναλλακτική, καθώς βρισκόταν εκτός του Top 150 και είχε την πρόταση να δουλέψει για το Tennis Channel. Τελικά έκανε μια νέα προσπάθεια και τις τελευταίες εβδομάδες έφτασε στο αποκορύφωμα των επιδόσεών του, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο 250άρι της Μαγιόρκας και φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά του Wimbledon.

"Αυτές οι 2-3 εβδομάδες είναι γεμάτες με θετικά. Δεν κέρδισα σήμερα και είμαι απογοητευμένος με αυτό, αλλά πιστεύω πως έδειξα μόνο θετικά για το μέλλον. Αυτή η πορεία θα με ενθαρρύνει να συνεχίσω αυτό που κάνω, ειδικά τον τελευταίο χρόνο. Να συνεχίσω και να προπονηθώ ακόμα πιο σκληρά. Είναι πολύ κλισέ, αλλά θέλω να συνεχίσω να νιώθω έτσι."

Ο Eubanks μπήκε στο Top 50 για 1η φορά μετά τη Μαγιόρκα, μπήκε στο Wimbledon από το Νο.43 του κόσμου και βγαίνει από το Νο.31.

"Αν μπορέσω να διατηρήσω αυτή την ψυχολογία που είχα τις 3 τελευταίες εβδομάδες και συνεχίσω να δουλεύω το ίδιο σκληρά όσο τους τελευταίους 12 μήνες, πιστεύω πως θα συμβούν καλά πράγματα. Πιθανότατα εδώ διασκέδασα περισσότερο από κάθε άλλη φορά που έπαιξα τένις στη ζωή μου. Θα συνεχίσω να 'καβαλάω' αυτό το momentum και θα δούμε που θα με πάει."

Ο Eubanks πέτυχε αυτή την εβδομάδα την πρώτη του Top 10 και Top 5 νίκη, εις βάρος του Στέφανου Τσιτσιπά με 3-2 σετ, στον 4ο γύρο του Wimbledon. Λίγο έλειψε να περάσει και τον Daniil Medvedev και να μπει στα ημιτελικά, όμως παρότι προηγήθηκε με 2-1 σετ, τελικά ηττήθηκε από τον Ρώσο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots