WTA
Δωρίζει χρήματα στην Παλαιστίνη η Jabeur: "Δεν είναι πολιτικό μήνυμα, είναι ανθρωπιά" (vid)

 
Δωρίζει χρήματα στην Παλαιστίνη η Jabeur: "Δεν είναι πολιτικό μήνυμα, είναι ανθρωπιά" (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 - 15:51

Η Ons Jabeur αποφάσισε να δωρίσει ένα μέρος του χρηματικού επάθλου που θα κερδίσει αυτή την εβδομάδα στο WTA Finals στον λαό της Παλαιστίνης, λέγοντας πως δεν πρόκειται για κάποιο πολιτικό μήνυμα, αλλά για ανθρωπιά και βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό που πεθαίνει κάθε μέρα.

"Είμαι πολύ χαρούμενη με τη νίκη μου, αλλά δεν είμαι χαρούμενη γενικά τον τελευταίο καιρό. Η κατάσταση στον κόσμο δεν με χαροποιεί. Είναι δύσκολο να βλέπεις παιδιά και μωρά να πεθαίνουν κάθε μέρα. Είναι αποκαρδιωτικό. Αποφάσισα να δωρίσω μέρος του χρηματικού επάθλου μου για να βοηθήσω τους Παλαιστίνιους. Δεν είναι κάποιο πολιτικό μήνυμα, είναι ανθρωπιά. Θέλω ειρήνη σ' αυτόν τον κόσμο", είπε η Jabeur στις δηλώσεις που έκανε μέσα από το court, μετά τη νίκη της επί της Marketa Vondrousova με 2-0 σετ στο WTA Finals.

Το θέμα επανήλθε και λίγα λεπτά μετά, στη συνέντευξη Τύπου της τενίστριας από την Τυνησία, όπου είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει περισσότερο τη δήλωσή της.

"Η κατάσταση στον κόσμο δεν βοηθάει για να είμαι χαρούμενη. Κάθε μέρα βλέπω να πεθαίνουν μωρά, παιδιά, γυναίκες και άλλους ανθρώπους. Μακάρι να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την ανθρωπότητα. Είναι πολύ λυπηρό αυτό και συνεχίζεται για εβδομάδες", είπε η Jabeur.

Και συνέχισε: "Ένας αγώνας τένις δεν σημαίνει τίποτα μπροστά σ' αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο μακριά από τα social media γίνεται, αλλά είναι πολύ σκληρό. Κάθε μέρα περνάνε από μπροστά μου φριχτά βίντεο και φωτογραφίες. Νιώθω απελπισία, νιώθω ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Μακάρι να μπορούσα με έναν μαγικό τρόπο να το τελείωνα όλο και να έφερνα την ειρήνη σε όλους. Ίσως κάποια χρήματα να μπορέσουν να βοηθήσουν λίγο σε όλο αυτό που βιώνουν. Αλλά ξέρω πως τα χρήματα δεν σημαίνουν τίποτα γι' αυτούς τους ανθρώπους αυτή τη στιμγή. Εύχομαι ελευθερία και ειρήνη για όλους."

Η Jabeur θα επιστρέψει αύριο στο court για να αντιμετωπίσει την Iga Swiatek, θέλοντας τη νίκη που θα της επιτρέψει να ελπίζει σε πρόκριση στα ημιτελικά του WTA Finals.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots