ATP
Nadal: "Αυτά συμβαίνουν μια φορά στις χίλιες" (vid)

 
Nadal: "Αυτά συμβαίνουν μια φορά στις χίλιες" (vid)
Nadal: "Αυτά συμβαίνουν μια φορά στις χίλιες" (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 - 21:23

Με ρεαλισμό και ειλικρίνεια, ο Rafael Nadal τόνισε πως για να φτάσει στην επική ανατροπή επί του Daniil Medvedev σημαντικό ρόλο έπαιξε και η τύχη.

"Σίγουρα ήμουν καλύτερος από το πρώτο μου παιχνίδι, αλλά δεν ήταν και μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μου στο tour. Η νίκη αυτή ήταν συνδυασμός πολλών πραγμάτων: τύχη, κάποια λάθη του Daniil, κάποιες καλές δικές μου στιγμές στο τέλος. Γενικά όμως, γνωρίζοντας πως δεν ήμουν σε θέση να προπονηθώ όπως ήθελα πριν από το τουρνουά, το να ανεβάσω τόσο το επίπεδό μου σε σχέση με προχθές είναι κάτι πολύ θετικό και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι' αυτό."

Στο 3ο σετ ο Nadal έσβησε 2 break point για να αποφύγει το 0-5, καθώς και ένα match point στο 1-5, 30-40, για να πραγματοποιήσει στη συνέχεια μια από τις ανατροπές της χρονιάς.

"Ο Daniil είναι πολύ δυνατός πνευματικά. Το έχει δείξει αυτό φέτος, με αυτά που πέτυχε. Θα ήταν αδύνατο να το κάνει αν δεν ήταν δυνατός πνευματικά. Σήμερα ήταν μια απ' αυτές τις ημέρες που μια στις χίλιες χάνεις ένα τέτοιο ματς. Συνέβη σήμερα και χαίρομαι γι' αυτό. Λυπάμαι για εκείνον, ειλικρινά, επειδή μια τέτοια ήττα είναι οδυνηρή. Είναι καλός τύπος και όπως έχω ξαναπεί πρέπει να είναι πολύ περήφανος για όλα αυτά που κάνει."

Όσο για το τι σκεφτόταν όταν ήταν πίσω με 1-5 και αντιμετώπιζε match point, o Ισπανός είπε: "Εκείνη τη στιγμή, σκέφτεσαι πως ίσως σε 5 λεπτά θα είσαι στα αποδυτήρια, επειδή αυτό είναι το λογικό να συμβεί. Δεν ξέρω. Παίζεις σίγουρα χωρίς πίεση, γιατί έχεις σχεδόν χάσει. Έκανα έναν καλό πόντο και έσωσα εκείνο το game (στο 5-1). Και στο 5-2 ήταν πολύ δύσκολο να σκέφτεσαι μια ανατροπή όταν απέναντί σου είναι ο Daniil. Και ειδικά σε indoor γήπεδο. Στο χώμα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες, επειδή συνήθως παίζεις περισσότερους πόντους. Αλλά εδώ, είναι στα χέρια του αντιπάλου σου.

Σε κάποιο σημείο, στο 5-3 νομίζω, ξεκίνησα να το πιστεύω, επειδή ήμουν ένα break μακριά. Έπρεπε να μείνω εκεί, να δημιουργήσω την ευκαιρία και μετά να κάνω ένα καλό tie-break. Στο 5-2 έκανα καλό game και του δημιούργησα πίεση. Μετά έκανε κάποια λάθη. Επίσης έπαιξα πολύ καλά στο tie-break."

Αποστολή στο Λονδίνο / photos: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots