ATP
Στο Νο.15 του κόσμου ο Sinner

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Peter Staples/Citi Open
tn team Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 - 16:28

Μετά την κατάκτηση του σημαντικότερου τίτλου της καριέρας του μέχρι τώρα, ο Jannik Sinner έκανε μεγάλο άλμα 9 θέσεων και πραγματοποίησε την πρώτη του είσοδο στο Top 15 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Sinner αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Citi Open της Ουάσινγκτον το βράδυ της Κυριακής, στον πρώτο τίτλο ATP 500 που κατακτά στην καριέρα του και σημαντικότερο μέχρι στιγμής στο ενεργητικό του. Έγινε μάλιστα ο νεότερος παίκτης που κέρδισε 500άρι, στη σύντομη ιστορία του θεσμού (από το 2009).

Ο θρίαμβος του 19χρονου Ιταλού στην αμερικάνικη πρωτεύουσα, τον έφερε σήμερα 9 θέσεις ψηλότερα και συγκεκριμένα στο Νο.15 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο Top 10, η μοναδική αλλαγή ήταν η άνοδος του Στέφανου Τσιτσιπά στο Νο.3, με τον Έλληνα παίκτη να προσπερνά τον Rafael Nadal, που βρίσκεται πλέον στο Νο.4. Και για τον Στέφανο, αυτό είναι ένα νέο career high και άλλο ένα ιστορικό ρεκόρ που φέρνει για το ελληνικό τένις.

Ακλόνητος στο Νο.1 είναι ο Novak Djokovic, που σήμερα έφτασε τις 333 εβδομάδες παραμονής στην κορυφή συνολικά στην καριέρα του, ενώ στο Νο.2 βρίσκεται ο Daniil Medvedev. Πίσω από τους Τσιτσιπά και Nadal είναι ο Alexander Zverev στην 5η θέση, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν οι Dominic Thiem (No.6), Andrey Rublev (No.7), Matteo Berrettini (No.8), Roger Federer (No.9) και Denis Shapovalov (Νο.10).

Το career high του βελτίωσε για μια ακόμα φορά ο Aslan Karatsev, που εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι δεν έχει βαθμούς για να υπερασπιστεί και κέρδισε μια ακόμα θέση "αθόρυβα", για να ανεβεί στο Νο.22.

Την εντυπωσιακότερη άνοδο στο Top 100 σημείωσε αναμφίβολα ο φιναλίστ του Citi Open, Mackenzie McDonald, που άφησε πίσω του 43 θέσεις και από το Νο.107 "αναρριχήθηκε" στο Νο.64 του κόσμου. 33 θέσεις κέρδισε ο 20χρονος Jenson Brooksby, που μετά τον πρώτο του τελικό στο Νιούπορτ προκρίθηκε και στα ημιτελικά της Ουάσινγκτον, με αποτέλεσμα να μπει για 1η φορά στο Top 100 και να ανεβεί συγκεκριμένα στο Νο.97.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots