ATP
Καλή προσπάθεια με ήττα στο διπλό

 
Καλή προσπάθεια με ήττα στο διπλό
tn team Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 - 15:40

Η Ελλάδα έχασε στο διπλό από την Αργεντινή, παρά την εξαιρετική προσπάθεια των Μάρκου Καλοβελώνη και Πέτρου Τσιτσιπά, που "άγγιξαν" τη νίκη απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα.

Με μια ακόμα ήττα ολοκληρώθηκε το tie της Ελλάδας με την Αργεντινή, στο οποίο η ομάδα μας δεν κατάφερε να πάρει νίκη (0-3), αποχαιρετώντας έτσι και τις ελπίδες πρόκρισης για την επόμενη φάση του ATP Cup.

Σε όλες τις αναμετρήσεις πάντως οι παίκτες μας πάλεψαν σκληρά και το διπλό δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Απέναντι στο Νο.22 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών, Maximo Gonzalez, και στο Νο.46 Andres Molteni, οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Μάρκος Καλοβελώνης εξάντλησαν τις πιθανότητές τους, οδήγησαν το ματς σε super tie-break και εκεί έσβησαν ένα match point ισοφαρίζοντας σε 9-9, στο τέλος όμως ηττήθηκαν με 6-3, 4-6, 11-9.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα, ο Federico Delbonis επικράτησε δύσκολα του Μιχάλη Περβολαράκη με 7-6 (5), 6-1, ενώ ο Diego Schwartzman επέστρεψε από σετ και break πίσω, για να κερδίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά - στην πρώτη του αναμέτρηση μετά την εγχείρηση στον αγκώνα - με 6-7 (5), 6-3, 6-3.

Η Αργεντινή έκανε το 2 στα 2 και θα διεκδικήσει την 1η θέση του ομίλου και την πρόκριση στα ημιτελικά την Τετάρτη, απέναντι στην Πολωνία. Η Ελλάδα θα διεκδικήσει την 3η θέση του ομίλου απέναντι στη Γεωργία, επίσης την Τετάρτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots