ATP
Επιστρέφει στο Νο.3 του κόσμου ο Nadal!

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © BNP Paribas Open
tn team Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 - 8:57

Το τέλειο ξεκίνημα του Rafael Nadal στο 2022 συνεχίζεται και μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Indian Wells, o 35χρονος Ισπανός εξασφάλισε την επιστροφή του στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης μετά από 8 μήνες!

Με τη νίκη του επί του Carlos Alcaraz στα ημιτελικά του Indian Wells, o Nadal εξασφάλισε την επιστροφή του στο Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Συγκεκριμένα, θα προσπεράσει τον Alexander Zverev και θα ανεβεί στο Νο.3 του κόσμου για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2021.

Θυμίζουμε πως μετά τον τίτλο που κέρδισε στο 250άρι της Μελβούρνης, ο Nadal είχε ξεπεράσει τον Andrey Rublev, ενώ πριν 3 εβδομάδες πέρασε και τον Στέφανο Τσιτσιπά, για να βρεθεί στο Νο.4 του κόσμου, από το Νο.6 που ξεκίνησε τη σεζόν.

Αύριο θα είναι πάνω και από τον Zverev, στο Νο.3, ενώ αν κατακτήσει τον τίτλο στο Indian Wells θα ρίξει τη διαφορά του από το Νο.1 και τον Novak Djokovic κάτω από τους 1.000 βαθμούς!

Συγκεκριμένα, ο Djokovic, που θα περάσει ξανά στο Νο.1 τη Δευτέρα, θα έχει 8.465 βαθμούς, ενώ πολύ κοντά του θα είναι ο Daniil Medvedev, με 8.410. Αν κερδίσει το τρόπαιο, o Nadal θα φτάσει τους 7.515, ενώ αν δεν τα καταφέρει θα έχει 7.115 βαθμούς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots