ATP
Nadal: "Το τένις είναι ένα άθλημα ηττημένων"

 
Nadal: "Το τένις είναι ένα άθλημα ηττημένων"
© USTA
tn team Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 - 13:56

Για τις δυσκολίες του αθλήματος και το πόσο σημαντικό είναι να παραμένει κάποιος σταθερός συναισθηματικά σε κάθε περίσταση, μίλησε ο Rafael Nadal.

"Για να πετύχουμε επαγγελματική επιτυχία, είναι απαραίτητη η καθημερινή προσπάθεια. Δεν βρίσκω νόημα στην επιτυχία, αν έρθει χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Αυτή είναι μια βασική αρχή που προσπαθώ να έχω σε όλη μου την καριέρα. Να σηκώνομαι κάθε πρωί και να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να μαθαίνω. Το κλειδί είναι να μην σταματήσεις να έχεις κίνητρο για να γίνεσαι καλύτερος", είπε μεταξύ άλλων ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων, που μίλησε στους φοιτητές του Alfonso X Rafa Nadal Sports University, στην έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

Ο Nadal μίλησε ακόμα και για το πόσο σημαντικό είναι να έχει κάποιους τους κατάλληλους συνεργάτες, σε όλους τους τομείς: "Για να μάθεις, χρειάζεται να έχεις γύρω σου την καλύτερη δυνατή ομάδα. Για έναν επαγγελματία αθλητή, μια καλή ιατρική ομάδα είναι το σημαντικότερο. Ζούμε συνεχώς με τραυματισμούς, πιέζουμε το σώμα μας στα άκρα και είναι αδύνατο να προχωρήσεις αν δεν έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους δίπλα σου, για να σε βοηθήσουν στην αποκατάσταση, την πρόληψη και την προετοιμασία."

Για τη διαχείριση των δυσκολιών και των επιτυχιών, είπε: "Πρέπει να αντιμετωπίζεις μια επιτυχία, αλλά και μια ήττα με φυσικό τρόπο. Είναι εύκολο να το λες, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Το τένις είναι ένα άθλημα ηττημένων, κάθε εβδομάδα χάνουμε. Κάθε εβδομάδα υπάρχει μόνο ένας νικητής, όλοι οι υπόλοιποι χάνουν. Η ήττα, όπως και η επιτυχία, είναι ένα μέρος της καθημερινότητας γενικότερα. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε αυτές τις δυο καταστάσεις, είναι κάτι προσωπικό. Για μένα δεν ήταν ποτέ τόσο δραματική η ήττα, όπως δεν ήταν ποτέ κάτι το τόσο απίστευτο η νίκη. Χρειάζεται να διατηρείς μια σταθερή ψυχολογική κατάσταση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots