ATP
Nadal: "Η γυναίκα μου με παρότρυνε να συνεχίσω"

 
Nadal: "Η γυναίκα μου με παρότρυνε να συνεχίσω"
© Roland Garros / FFT
tn team Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2022 - 13:37

Ο Rafael Nadal αποκάλυψε πως όταν τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα φέτος, η σύζυγός του ήταν εκείνη που στάθηκε πολύ γενναία δίπλα του και τον παρότρυνε να συνεχίσει, ακόμα και να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρότι και εκείνη περνούσε μια δύσκολη φάση με την εγκυμοσύνη της.

"Γράφτηκαν πολλές ανακρίβειες τον τελευταίο καιρό. Η πιο δύσκολη εποχή και αυτή με τις περισσότερες αμφιβολίες, ήταν το καλοκαίρι, πριν φύγω για το Μόντρεαλ και το Σινσινάτι. Ευτυχώς, έχω μια γυναίκα που είναι γενναία και πάντα με βοηθούσε σε όλα και με το παραπάνω, ενώ πάντα με παρότρυνε να συνεχίσω. Με την έννοια αυτή, το έκανε ευκολότερο για μένα. Μάλιστα, ήταν εκείνη που με έπεισε να ταξιδέψω στις Ηνωμένες Πολιτείες", είπε ο Nadal σε συνέντευξή του για την ισπανική εφημερίδα As, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ο Nadal αποκάλυψε μάλιστα πως άνοιξε ξανά το τραύμα στον κοιλιακό του, λίγο πριν ξεκινήσει το US Open. Θυμίζουμε πως είχε αγωνιστεί κανονικά στο US Open, αλλά ηττήθηκε στον 4ο γύρο από τον Frances Tiaoe με 3-1 σετ.

"Τελικά μου κόστισε αυτό το ταξίδι, γιατί είχα ξανά θλάση την εβδομάδα πριν το US Open. Τότε δεν το είπα, γιατί με είχε κουράσει αυτό το θέμα από το Wimbledon. Οπότε έπαιξα με αυτό. Εκείνες τις στιγμές δεν μπορούσα να τα διαχειριστώ όλα αυτά. Μετά όμως επέστρεψα. Μπορούσα να είμαι με τη σύζυγό μου, να απολαύσω το χρόνο μου στο σπίτι και να δω τη γέννηση του γιου μου. Με επηρέασε αυτό, όπως θα επηρέαζε και τον καθένα."

Όσο για το αν η πατρότητα είναι όπως τη φανταζόταν, ο Rafa είπε: "Υποθέτω πως είναι όπως για κάθε πατέρα. Τα συναισθήματα της υπευθυνότητας, ή του πόνου, νομίζω πως είναι τα ίδια για όλους μας. Απολαμβάνω αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μου, ζω την κάθε μέρα ξεχωριστά. Είναι πολύ σημαντικό αυτή η αλλαγή στη ζωή μου να την αλλάξει προς το καλύτερο, αλλά και να συνεχίσω με την επαγγελματική μου ζωή. Χρειάζομαι περισσότερη οργάνωση από πριν και πάνω σ' αυτό δουλεύω τώρα. Σιγά-σιγά τα πράγματα οργανώνονται. Χρειάζεται μια τάξη για να προπονούμαι χωρίς να ανησυχώ με τη διαχείριση του χρόνου μου και πιστεύω πως σιγά-σιγά το καταφέρνω και πως με τον καιρό θα τα καταφέρνω ακόμα καλύτερα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots