ATP
"Ατσάλινος" Nole στον τελικό του Bercy! (vids)

 
"Ατσάλινος" Nole στον τελικό του Bercy! (vids)
© Nicolas Gouhier / FFT
tn team Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2023 - 21:15

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Novak Djokovic χρειάστηκε να μείνει για 3 ώρες στο court, για να κερδίσει αυτή τη φορά τον Andrey Rublev και να προκριθεί στον 58ο τελικό του σε Masters 1000 διοργάνωση!

Χθες, ο Djokovic χρειάστηκε 2 ώρες και 55 λεπτά μέχρι να κάμψει την αντίσταση του κατά 16 χρόνια νεότερού του, Holger Rune, σήμερα ξεπέρασε τις 3 ώρες, για να κερδίσει μια ακόμα εξαντλητική μάχη κόντρα στον κατά 10 χρόνια νεότερό του, Andrey Rublev, με 5-7, 7-6 (3), 7-5.

Ο 36χρονος Σέρβος, ο οποίος πλησιάζει όλο και περισσότερο στο 8ο Year-end No.1 της καριέρας του, βρέθηκε για πρώτη φορά πίσω με σετ στο τουρνουά και χρειάστηκε για μια ακόμα φορά να κάνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια και να δείξει το σθένος και τη θέληση... εφήβου, για να πανηγυρίσει στο τέλος αυτή την πρόκριση - την 58η σε τελικό Masters διοργάνωσης!

Πρόκειται φυσικά για το ρεκόρ συμμετοχών σε τελικούς, ανοίγοντας κι άλλο τη διαφορά του από το 2ο καλύτερο ρεκόρ, που το έχει ο Rafael Nadal με 53 τελικούς.

Το ίδιο θέλει να κάνει και στους τίτλους σε 1000άρια ο Σέρβος, ο οποίος έχει 39 και πάει για το 40ό, την ώρα που έχει αφήσει πολύ πίσω του το προηγούμενο ρεκόρ, τους 36 του Nadal.

Ήταν ένα πολύ έντονο παιχνίδι 3 ωρών και 2 λεπτών, με τον Rublev να ξεπερνάει γρήγορα το κακό ξεκίνημα και το break που υπέστη στο 1ο game, για να ισοφαρίσει σε 1-1. Αργότερα ήταν και εκείνος που απειλούσε περισσότερο στο 1ο σετ. Και μπορεί να έχασε το τριπλό break point που είχε στο 3-4, 0-40, αλλά έκανε τελικά το break που του χάρισε το σετ στο 12ο game, για το 7-5. 

O Djokovic ανέβασε το επίπεδό του στο 2ο σετ, με τον Rublev να αντιστέκεται σθεναρά σε μια ενδεχόμενη αντεπίθεση του Σέρβου. Έσωσε 4 break points o 26χρονος Ρώσος, τα 3 από αυτά συνεχόμενα στο 2-2, 0-40, για να προστατεύσει το σερβίς του σε όλο το 2ο σετ και να το στείλει στο tie-break.

Εκεί ωστόσο ο Nole ήταν για μια ακόμα φορά άψογος, για να επιβληθεί με 7-3 και να κατακτήσει το 2ο σετ, στέλνοντας μια ήδη εξαντλητική αναμέτρηση στο 3ο. 

Και για τους δυο ήταν πολύ δύσκολη αυτή η πρόκληση. Ο Djokovic, όσο απίστευτος αθλητής και αν είναι, ήταν ξεκάθαρο πως δεν ήταν στο 100% του και δεν είχε τη φρεσκάδα που θα ήθελε από την αρχή του αγώνα, ενώ ούτε ο Rublev ήταν στα καλύτερά του, αφού χθες έπαιξε μέχρι τη μια μετά τα μεσάνυκτα και αναγκάστηκε να μείνει ξύπνιος ως αργά.

Όσο πάντως πλησιάζαμε προς το τέλος, ο Nole ήταν εκείνος που έδειχνε πιο απειλητικός. Είχε και 2 χαμένα break points νωρίς στο σετ ο Σέρβος, ο οποίος δεν κινδύνεψε καθόλου στο δικό του σερβίς και τελικά έκανε το break στο 12ο game, με τον Rublev να μην αντιδράει καλά υπό πίεση αυτή τη φορά και να κάνει διπλό λάθος στο 5-6, 15-40, στο πρώτο match point που είχαμε στον ημιτελικό, 3 ώρες και 1 λεπτό μετά από το πρώτο σερβίς. 

Την 50ή νίκη του πανηγύρισε στη συγκλονιστική σεζόν του ο Djokovic (50-5), ο οποίος είναι "αγκαλιά" πια με το Year-end No.1, το 8ο της καριέρας του!

Εκτός από τον 40ό τίτλο του σε Masters, αύριο θα διεκδικήσει και τον 7ο τίτλο του στο Bercy, τον 6ο στη φετινή σεζόν και τον 97ο συνολικά στην καριέρα του, στον 137ο τελικό του (96-40 σε τελικούς).

Κάθε φορά όλο και πιο απίστευτα γίνονται τα νούμερα του Σέρβου υπερπρωταθλητή, που θα αντιμετωπίσει αύριο, στις 16:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), τον εκπληκτικό όλη την εβδομάδα Grigor Dimitrov.

Είναι ένας αντίπαλος με τον οποίο τα έχει πάει πολύ καλά ο Djokovic, όπως και με τους περισσότερους παίκτες των νεότερων γενιών άλλωστε, κερδίζοντας τον 11 φορές στις 12 προηγούμενες αναμετρήσεις τους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots