Τα νέα στοιχεία και η "παραδοχή" του Djokovic

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 - 10:40

Σύμφωνα με τα αυστραλιανά media, τα νέα στοιχεία που παρέθεσε ο Novak Djokovic έπαιξαν ρόλο στην αναβολή της απόφασης για τη βίζα του, καθώς στο υπουργείο τα μελετούν προσεκτικά, ενώ ο διεθνής τύπος κάνει λόγο για παραδοχή ενοχής στην ανακοίνωση του Σέρβου, που δυσχεραίνει τα πράγματα.

Το πρωί της Τετάρτης, ο Novak Djokovic "έσπασε" τη σιωπή του για όλα όσα γράφονται σχετικά με τις δημόσιες εμφανίσεις του μετά το θετικό PCR της 16ης Δεκεμβρίου, το οποίο ο ίδιος κατέθεσε στο δικαστήριο της Αυστραλίας.

Ο Djokovic εξήγησε στην ανακοίνωση πως υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση, πως όταν συναντήθηκε με τα παιδιά στο Novak Tennis Center είχε μόλις κάνει αρνητικό rapid τεστ και την επόμενη μέρα, έχοντας μάθει πια ότι ήταν θετικός, ακύρωσε όλες τις συναντήσεις του εκτός μόνο από τη συνέντευξη και τη φωτογράφηση που είχε για τη L'Equipe. Είπε επίσης πως ήταν ασυμπτωματικός και πολύ προσεκτικός κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, καθώς και ότι μετάνιωσε που το έκανε.

Τα διεθνή μέσα πάντως δεν πήραν και τόσο θετικά αυτή την ανακοίνωση, με πολλά από αυτά να στέκονται στο γεγονός πως βγήκε από το σπίτι του ενώ ήταν θετικός και να κάνουν λόγο για "παραδοχή λάθους" από τον Σέρβο. Τόσο για τη συνέντευξη με τη L'Equipe, όσο και για το λάθος στη δήλωση που κατέθεσε στην Αυστραλία, πως δεν έχει ταξιδέψει τις 14 τελευταίες ημέρες πριν την άφιξή του, ενώ είχε πάει από το Βελιγράδι στη Μαρβέγια. Αναφέρθηκε και σ' αυτό ο Novak στην ανακοίνωσή του, λέγοντας πως ήταν ένα ανθρώπινο λάθος για το οποίο ευθυνόταν ο ατζέντης του, ο οποίος του απολογήθηκε.

Η ανακοίνωση πάντως του Djokovic και τα νέα στοιχεία που αποφάσισε να αποκαλύψει στην κυβέρνηση και στο δημόσιο διάλογο, φαίνεται πως έπαιξαν ρόλο στη νέα αναβολή του Υπουργείου Μετανάστευσης να πάρει μια απόφαση. Θυμίζουμε πως λίγες ώρες μετά, εκπρόσωπος του Υπουργείου ανέφερε πως δεν θα ανακοινωθεί η απόφαση ούτε σήμερα.

Το Υπουργείο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές από τα media της Αυστραλίας, εξετάζει προσεκτικά όλα τα νέα στοιχεία που έλαβε από την ομάδα του Djokovic. Μάλιστα, τα αυστραλιανά μέσα αναφέρουν πως τα λάθη αυτά στα οποία στάθηκε και ο ίδιος ο Σέρβος, ενδέχεται να παίξουν ρόλο στην τελική απόφαση και τελικά να τα έκανε χειρότερα με αυτή την παρέμβαση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots