Ξανά υπό κράτηση ο Djokovic - Κυριακή το δικαστήριο

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Andrew Ong/USTA
tn team Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 - 14:24

Ο Novak Djokovic θα τεθεί ξανά υπό κράτηση από αύριο το πρωί, την Κυριακή θα γίνει η εκδίκαση της νέας του έφεσης και, αν βγει νικητής απ' αυτή την ιστορία, θα πρέπει να δώσει τον πρώτο του αγώνα για το Australian Open τη Δευτέρα!

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της υπόθεσης του Djokovic από τον δικαστή Anthony Kelly, που ήρθε σε συμφωνία με τις δυο πλευρές, του Σέρβου και του Υπουργού Μετανάστευσης Alex Hawke, για τα από δω και πέρα διαδικαστικά.

Ο Djokovic θα κρατείται και πάλι από αύριο το πρωί, αλλά πρώτα θα δώσει τη συνέντευξη στην οποία κλήθηκε με τους αξιωματούχους του Υπουργείου Μετανάστευσης στις 8 και θα συναντηθεί με τους δικηγόρους του από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Οι συναντήσεις αυτές θα γίνουν υπό την επίβλεψη ανδρών της Συνοριακής Αρχής της Αυστραλίας, που θα τον συνοδεύσουν αργότερα σε άγνωστο μέρος για το κοινό και όχι στο ξενοδοχείο Park, όπου κρατήθηκε μετά την πρώτη ακύρωση της βίζας του.

Ο δικαστής Kelly πρότεινε το μέρος κράτησης να μείνει μυστικό, ώστε να μην επαναληφθούν οι συγκεντρώσεις του κοινού, των τηλεοπτικών συνεργείων και τα επεισόδια με την αστυνομία που είχαμε κατά τη διάρκεια της κράτησης του Djokovic στο Park. Αρχικά οι συνήγοροι του Σέρβου διαφώνησαν, αλλά τελικά υποχώρησαν στην πρόταση του Kelly.

O Djokovic θα μπορέσει να πάει ξανά στα γραφεία των δικηγόρων του στις 9 το πρωί της Κυριακής, με τη συνοδεία πάντα των αρχών. Από εκεί θα παρακολουθήσει τη νέα δίκη, που θα γίνει στο ανώτερο Oμοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας με διαφορετικό δικαστή και από την οποία θα βγει η τελική απόφαση για το αν θα μπορέσει τελικά να παραμείνει ή όχι στη χώρα.

Όλα αυτά, ενώ παράλληλα το Australian Open δημοσίευε το προγραμματισμό των ταμπλό, ανακοινώνοντας πως ο Djokovic είναι ανάμεσα στους παίκτες που θα πρέπει να αγωνιστούν την 1η μέρα του τουρνουά, δηλαδή τη Δευτέρα.

Στην καλύτερη περίπτωση λοιπόν και αν όλα κυλήσουν ιδανικά για τον Nole, θα έχει γύρω στις 24 ώρες για να προετοιμαστεί για έναν αγώνα Grand Slam, χωρίς να έχει προπονηθεί το Σαββατοκύριακο και έχοντας κοιμηθεί ελάχιστα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots